Åpent brev til pappafeministene

Du skal ikke tåle så inderlig vel, den kvinneundertrykkelse som rammer mennesker du ikke har laget selv.

IKKE IMPONERT:  Nei, Pappafeminist. Jeg faller ikke ned på kne og hyller deg, skriver Solvin.
IKKE IMPONERT: Nei, Pappafeminist. Jeg faller ikke ned på kne og hyller deg, skriver Solvin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Pappafeminist. Du har gått gjennom hele livet uten å reflektere over din privilegerte posisjon som mann. Men så får du en datter, og ingenting blir som før.

Du hadde nok hørt om feminisme tidligere. Du hadde nok hørt om menns vold mot kvinner, om seksuell trakassering, om kjønnslemlestelse, om patriarkatet, om objektifisering og skjønnhetspress. Du hadde nok hørt kvinner si i fra. Men da hørte du ikke etter.

Du holder den nyfødte datteren din i armene og ønsker henne alt det beste i livet, men innser at hun ikke vil få det fordi hun er jente. Det finner du deg ikke i. Nå hylles du i kommentarfelt og på sosiale medier for å ta de samme standpunktene, si det samme som kvinner blir truet og trakassert for å si. Kvinneundertrykkelse var ikke et problem før det gikk utover en kvinne du følte ansvar for. «Det personlige er politisk» var slagordet i 70-tallets kvinnekamp. Det gjelder også for Pappafeministene. De som aldri lyttet til meg eller andre feminister tidligere. For jeg er ikke datteren din, jeg er ikke en kvinne du må forholde deg til. Jeg vokste opp i det samfunnet som ikke er godt nok for datteren din, uten at du leet et øyelokk. Hvorfor var det godt nok for meg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer