LEDER

Åpent og tilgjengelig

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Nå erstattes den hvite duken som har skjult fasaden på Høyblokka med et bilde av bygningen slik den så ut før 22. juli 2011. Tilstanden vil for forbipasserende fortsatt være en daglig påminnelse om det som skjedde, men utseendet vil på en annen måte minne om det som var og det som kan bli.

I morgen starter rivingen av S-blokka og innleder 10 år med kontinuerlig byggeaktivitet i regjeringskvartalet. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner presenterte i går prosessen framover. Det viktigste han sa var at området i byggeperioden skal være så åpent og tilgjengelig som mulig. Prinsippet er godt og beroligende for alle som har vært bekymret for at det fra før lite fungerende byrommet nå skal bli enda mindre tilgjengelig.

Statsråden presenterte fire grep for å sikre tilgjengelighet i byggeperioden.

Det etableres et informasjonssenter i regjeringskvartalet, som både skal fortelle om det som skjedde 22. juli 2011 og om utviklingen av det nye regjeringskvartalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer