Arja slåss med klærne på

Språket går sine egne ville veier når Arja Saijonmaa skriver om sitt forhold til Mikis Theodorakis.

GRESK PERIODE: Arja Saijonmaa har skrevet om sitt forhold til den store greske sangstjernen Mikis Theodorakis..  Foto: Nina Hansen
GRESK PERIODE: Arja Saijonmaa har skrevet om sitt forhold til den store greske sangstjernen Mikis Theodorakis.. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: La det være sagt med en gang - denne boka er utrustet med en tittel som fører leseren bak lyset, og det må være gjort med vilje.

For ingen er nakne i «En ung naken kvinne - historien om Mikis og meg», ikke engang i sauna i finsk villmark. Fremmede hyller seg nemlig inn i håndklær.

Undertoner Samtidig gjennomsyres teksten av et slags løfte om erotiske undertoner. At det også har vært slike toner i samarbeidet mellom den finske sangeren Arja Saijonmaa og den greske komponisten Mikis Theodorakis, blir til stadighet antydet i teksten, men aldri vist. Arja både vil og ikke vil trekke oppmerksomheten mot det kjødelige, og det er trolig dette dilemmaet som har drevet henne til å pøse på med likegyldig utenomsnakk. Som om det at man går rundt grøten, beviser at den er varm.

Arja ble i sin ungdom plukket opp av Theodorakis og var med på flere turneer i løpet av noen måneder på tidlig 70-tall. Hun synger sangene på finsk, etterhvet også gresk, og det er artig at publikum mange steder ikke merker forskjellen.

Beskrivelsene av det musikalske samarbeidet og Arjas opplevelse og forståelse av musikken er bokas styrke. Synd at dette har fått liten plass. Arja har peiling på musikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer