Arktisk flause

TROMSØ (Dagbladet): Ved å vise frem eksotiske og arktiske dyr skulle nye «Polaria» bli sommerens turistslager i Ishavsbyen. Men dyrene mangler når dørene i dag ble åpnet for publikum!

Et par steinbiter og noen arktiske torsker svømmer dovent rundt i et kar, og er bortimot det eneste man foreløpig har å tilby besøkende.

Det nærmeste man kommer ville skapninger er en utstoppet isbjørn, pluss de dyrene Ivo Caprino har fanget inn i sin praktfulle Svalbard-film. Den bærer navnet «Arktisk villskap».

Caprino var sjøl tilstede da hans bestillingsverk ble forhåndsvist i går.

Statens Dyrehelsetilsyn har stukket kjepper i hjulene for kunnskaps- og opplevelsessenteret «Polaria», Tromsøs nye landemerke med en prislapp på 54 millioner kroner.

- Dessverre har de hittil nektet å godkjenne våre søknader, forteller en noe betuttet direktør, Ulf Jensen.

En total fadese kan kun unngås ved at Dyrehelsetilsynet endrer oppfatning. Først da kan folk få et glimt av sel, lomvi, lundefugl og andre arktiske dyr. Planene om holde pingviner i fangenskap er skrinlagt inntil videre.

- Det viser seg at selene har en stygg tendens til å snappe halene av pingvinene, forteller akvarieleder Elin Skog.

Heller ikke byggearbeidene er unnagjort. Fortsatt snekres det i det storslåtte bygget i Tromsø sentrum.

- Dette er definitivt ikke slik vi hadde planlagt det. Men vi er nødt til å åpne dørene. Turistsesongen er rett rundt hjørnet, og vi er nødt til å starte inntjeninga, sier Elin Skog til Dagbladet.

Stiftelsen Polaria er tilknyttet det nye Polarmiljøsenteret i Tromsø, og 14 ulike institusjoner står bak senteret.

FLAUSE: Ivo Caprino må åpne et senter for arktiske dyr, uten dyrene. Det nærmeste han kom var denne utstoppede isbjørnen.