Armani-blues

LONDON (Dagbladet): I går kveld entret Eric Clapton Royal Albert Hall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 21.35 i går kveld. Lysene slokkes. En pent kledd dressmann, og en akustisk gitar, i Royal Albert Hall:

- Det er godt å se dere alle sammen igjen, det er altfor lenge siden.

Og dermed satte Eric Clapton seg ned på en stol, alene, og serverte «Key to the Highway» hentet fra albumet «Layla & Other Assorted Lovesongs» (1970). For alle med bomull i håret og sansen for svart blues spilt av en hvit heders-kar bar dette bud om gode saker.

Rengskogsalsa

Men bluesfølelsen ble kjapt avbrutt da medmusikantene steg inn... - Dette er tittellåta fra mitt nye album «Reptile», sa Clapton. Bandet dro salen nedover det amerikanske kontinentet. Til regnskogen i salsatraktene mellom Brasil og Bolivia. Ikke helt overbevisende, men salen vogget med. Ja, vi vogget med øynene igjen i en drøy halvtime fordi Clapton åpnet med en sittende musikalsk buffé. Men: Vi ante elektrisitet i mosen. Fordi bak scenen, der vi satt, sto det tolv gitarer merket E.C. Og disse initialene forplikter. Clapton er fullt klar over dette, og han gidder ikke skuffe et publikum som har stilt opp for ham i de siste 30 år. For å si det sånn: alle fikk sitt. Pluss litt for mye nytt, men sånn er det jo når artister skal slippe et nytt album.

Gud på dop

Mannen, som har ment han var Gud på dop, vært heldritings, og gjort det meste som står i rockens lærebok, var drivende spillekåt. For alle generasjoner... «Wonderful tonight».

De som mener Clapton ikke har gjort noe spesielt siden «461 Ocean Boulevard» (1974), og har Oslo-billett, må vi berolige. Han trakk tidlig fram «Bell Bottom Blues». Den sørgmodige elektriske versjonen av «Tears in heaven» - skrevet etter at Clapton mistet sin sønn i en ulykke - fikk oss til å tilgi at han fortsatte med for mange halvsløve låter.

Og Armani-Eric kom ikke unna de riffene som kan flytte fjell - «Layla». Ei heller «I shot the Sheriff», og sjølsagt ble det sniffet «Cocaine».

Der og da ventet vi på en flygende Yardbirds, men vi fikk krem... «White Room»... rett etter midnatt (After Midnight). Om han byr Oslo på samme jukeboksmeny? Det veit bare «Hoochie Coochie Man».

CLAPTONMAN: Eric Clapton startet sin Europa-turné i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer