Armeens stjernelag

Sissel Kyrkjebø er en ekte julemusikant; for tredje gang har hun sagt ja til å stille opp for Frelsesarmeen. Lille julaften for tre år siden samlet hun inn over 90000 kroner til armeen.

- Dette betydde mye for meg. Det var utrolig flott å kunne være med på dette til inntekt for Frelsesarmeen, sa Sissel.

Også i fjor skulle hun være julemusikant på Egertorget, men måtte avlyse i siste liten da stemmen sviktet. I år er hun på plass og skal sørge for klingende og knitrende kroner til Frelsesarmeen. 15. desember synger Sissel sammen med Espen Lind, som hun også synger duett med på plata si. Men først skal Sissel avslutte Kulturby Bergen i morgen.

- Hvor rart det enn høres, så savner jeg regnet. Folk i København vet ikke hva de snakker om når de klager på været, sier Sissel.

Sannsynligheten for at det blir regn i Oslo når Sissel er julemusikant er derimot stor.

Fram til lille julaften skal fjorten konserter gå av stabelen på Egertorget i Oslo. Artistene spiller gratis, og Frelsesarmeen samler inn penger underveis. De fire foregående årene har Julemusikantene hatt 55 konserter som har gitt 1034834 kroner til armeen.

D.D.E. og Carola

For enkelte artister begynner det å likne en tradisjon å spille varmen inn i de småhutrende og julestressa publikummerne på Egertorget. D.D.E. stiller i år opp for fjerde gang, mens Vidar Busk og Magnus Grønneberg er med for tredje gang. Men vi er også stolte av å ha fått med band som A1 og Briskeby . Julemusikantene nyter også godt av artistenes førjulsturneer. Både Carola og Tommy Körberg tar seg tid til en gratiskonsert på gata når de likevel er i byen for å synge jula inn. Filmen om boybandparodien Boyzvoice har premiere i dag, og gutta stiller sannsynligvis opp for Frelsesarmeen.

Eidsvåg og Diaz

Avslutningskonserten lille julaften har de tre siste årene vært i Bergen, men i år er den lagt til Oslo. Bjørn Eidsvåg , Diaz , Tommy Tee og noen overraskelser skal ha en felleskonsert som garantert vil sette publikum i den rette stemningen. Både Eidsvåg og Diaz er blant artistene som har vært med på plata «Perleporten», hvor kjente musikere tolker Frelsesarmeens sanger. Også Vidar Busk, Magnus Grønneberg og D.D.E. bidrar på «Perleporten». Alle inntektene fra platesalget går selvsagt rett inn på Frelsesarmeens konto, sammen med pengene fra julekonsertene på Egertorget.

I kveld opptrer Prima Vera på Egertorget klokka 16.00.

<B>JULEMUSIKANTER:</B> A1 med norske Christian Ingebrigtsen (nummer to f.h.)
<B>JULEMUSIKANT:</B> Espen Lind
<B>JULEMUSIKANT:</B> Carola