-  Armen blir aldri helt bra

Jan Simonsen er lykkelig over å være tilbake i Oslo etter VIP-Robinson i Malaysia. Men armen blir aldri den samme.

I går kom de fire første norske deltakerne fra «Robinsonekspedisjonen VIP» hjem til Norge. Den tidligere Frp-eren synes det har vært gøy å være med på TV3-programmet, men innrømmer at det også har vært slitsomt. Lite mat og lite komfort er ikke noe stortingspolitikeren er vant til.

Ryggstøtte

-  Mest av alt har jeg savnet en stol med skikkelig ryggstøtte, man blir utrolig lei av å sitte på steiner og stubber, sier Simonsen.

Han mener likevel de røffe forholdene har forandret ham.

-  Det gjør noe med deg å leve under slike kummerlige forhold, som jo millioner av mennesker må gjøre til daglig. Jeg setter kanskje mer pris på den norske velferdsstaten etter dette, sier politikeren.

Han har ikke vært på vekta ennå, men buksa sitter unektelig slappere rundt midja enn før han dro. En markant brunfarge har han også fått, på tross av heller dårlig vær.

-  Hver ettermiddag øste det ned så kraftig at det de kaller et skikkelig regnskyll i Bergen, bare blir som småregn å regne.

Da Simonsen skulle balansere på ei tønne i den første Robinson-kampen, falt han raskt av. Armen gikk ut av ledd, leddbåndet røk, og det er også bruddskader på albuen. Simonsen må muligens operere ut noen beinbiter, og har fått beskjed om at armen aldri vil bli helt bra. Han vil ikke kunne strekke den helt ut og vil miste noe av styrken i den. Men han er vant til dette, og tar det med et smil. Under et folkemøte under forrige valgkamp trillet politikerne tønnebånd. Simonsen falt og brakk armen.

-  Hadde jeg bodd i USA, ville jeg vel ha saksøkt produksjonsselskapet for 20 millioner, men det nytter vel ikke her hjemme, spøker Simonsen.

Spesialisthjelp

Han mener det var hans eget ansvar, og har bare ros å komme med til TV3s oppfølging.

-  Jeg fikk spesialisthjelp etter et halvt minutt. Det hadde aldri skjedd hvis jeg hadde ramlet hjemme, sier Simonsen og legger til:

-  Christer Falck uttalte at det så veldig klosset ut, og det har han sikkert rett i. Jeg har vel alltid vært ganske klønete.

Den eneste som ennå ikke er kommet hjem fra øya, er Janne Rønningen. TV3 hevder det bare har med logistikk og billetter å gjøre, men viderebringer også den offisielle beskjeden fra komikeren: Hun har funnet seg en malaysisk taxisjåfør, og blir der en stund.

BRAKK ARMEN: Jan Simonsens arm gikk ut av ledd og han fikk bruddskader, samtidig røk leddbåndet under oppholdet på Robinson-øya. Nå er han hjemme igjen.