Arne Berggren

Slik ble jeg forfatter:

Jeg ble forfatter fordi jeg elsket å lese og samlet på bøker. Noe av det stiligste i verden måtte være en bok med eget navn bakpå ryggen. Det er ganske stilig ennå, men nå skriver jeg kanskje mer for å holde orden på livet mitt, forsøke å få litt orden i kaos. Det er umulig, men jeg prøver fortsatt.

Beste leseropplevelse

Min beste leseropplevelse er nok Johan Borgens «Lillelord». Hele trilogien. Jeg var vel rundt femten da jeg oppdaget ordentlig litteratur. Hadde en norsklærer som fôret meg med bra saker, som Borgen, Sigurd Hoel og Agnar Mykle. Da jeg var sytten, pløyde jeg gjennom alt av Hamsun. Jeg vet ikke hvor mye jeg egentlig likte eller skjønte, men jeg var overbevist om at jenter likte gutter som leser mye.

Slik liker jeg å jobbe:

Min skrivesituasjon preges av ritualer og rutiner. Enten må det være svært tidlig om morgenen, når hjernen er klar som en fjellbekk. Eller så sent om kvelden at hele verden har lagt seg. Jeg må ha lest alle dagens aviser og det kan ikke være noe brukbart på TV. Helst skal det ikke være en TV innen ti mils omkrets heller. Jeg er ganske rotete, men rundt PCen finner du akkurat den kvadratmeteren i livet mitt som er oppmålt med millimeters nøyaktighet. Jeg har for eksempel alltid kaffekoppen på venstre side av tastaturet. Fyllepennen ligger på høyre side. Noen notater passer nemlig best på papir, og jeg har alltid en egen liten bok å notere i. Det er sjelden jeg ser i den, men den avlaster hodet mitt. Stort sett fordriver jeg tiden med å vente på de rette øyeblikkene, de sekundene hvor dørene mellom alle bevisstheter står på gløtt og du kjenner deg i ett med alt. Det skjer jo ikke så ofte, dessverre. I mellomtiden får man skrive en bok eller to.

Mitt forhold til Internett:

Jeg bruker nettet hver eneste dag. Jeg sender og mottar en god del mail, som er en spennende måte å kommunisere på, ganske spontan. Samtidig har den noe av brevet over seg. Så sjekker jeg nyheter, og jeg bruker nok fortsatt for mye tid på bare å surre rundt for å se noe spennende. Alfa Romeo-fabrikkens hjemmesider hører med til favorittene.

Forfatterens e-postadresse:

arberggr@online.no