Arne Dahl

Uoversiktlig krim med en moralsk og spennende intrige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Fire drap blir begått, fire gjerningsmenn er bak lås og slå, og alt er tilsynelatende såre vel. Men ingenting er så opplagt som det virker, og det blir en ny og vanskelig sak å løse for politispesialistene i A-gruppen.

Pseudonym

«En midtsommernattsdrøm» er den sjette romanen i krimserien av det svenske forfatterpseudonymet Arne Dahl, som først nylig ble avslørt som litteraturviteren og redaktøren Jan Arnald. Serien om den såkalte A-gruppen har blitt en suksess i hjemlandet, men i Norge har den aldri tatt helt av. Kanskje skyldes det at bøkene ikke har én sentral skikkelse, men en hel gjeng med gjennomgangsfigurer som man må lese svært påpasselig for å holde orden på.

Bortsett fra det, byr «En midtsommernattsdrøm» på en spennende intrige, hvor alt i grunnen handler om det moderne samfunnets manglende moralforståelse. Best utrykkes det gjennom den desperate TV-anmelderen Lars-Inge Runström, som etter å ha sett nok et avsindig og fornedrende realityshow bestemmer seg for å ta livet av programsjefen i produksjonsselskapet.

Polsk sykepleier

Et annet offer er en kvinnelig polsk sykepleier, som blir funnet drept med øks i leiligheten sin. Ytterligere to andre lik dukker opp, og med tid og stunder begynner politiet å ane en sammenheng. Men derfra til å finne den eller de som står bak, er det en lang og kronglete vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer