Arne Hjeltnes skriver SMS-krim

Arne Hjeltnes kaster seg inn i SMS-markedet og tilbyr påskekrim på mobilen. Men TV2-kjendisens krimdebut blir ikke gratis. Skal du følge mysteriet, må du punge ut med nærmere 100 kroner.

Det er TV2 Interaktiv som kaster seg på SMS-bølgen og tilbyr påskekrim forfattet av Arne Hjeltnes. Totalt må du betale 96 kroner for 32 tekstmeldinger over 10 dager, hvis du vil følge med på historien.

«Hot»

Arne Hjeltnes selv har ingen motforestillinger mot å lokke mobilbrukere til sine påskekrumspring.

- Dette er et av TV2s mange aktivitetsområder, og jeg jobber i TV2. SMS er det nye store mediet for alle, det er veldig «hot». Jeg ville prøve å lage en påskekrim som passer inn i dette store nye mediet. Det er jo påskekrim på melkekartonger og i Dagbladet, så hvorfor ikke på SMS? spør Hjeltnes.

Han synes det er litt morsomt å være den første som lager en SMS-novelle.

Inspirert

- Hvor mye tjener du på prosjektet?

- Jeg regner med å få provisjon, men det har jeg faktisk ikke noen kontrakt på. Jeg har ikke gjort dette av økonomiske hensyn. Da hadde jeg heller skrevet en påskekrim et annet sted, sier en lattermild Arne Hjeltnes, som avslører at SMS-påskekrimen er lettere inspirert av André Bjerkes «De dødes tjern».

- Arne Hjeltnes er flink og morsom. Vi har benyttet ham tidligere med stor suksess, sier Christine Larsen i TV2 Interaktiv.

- Ikke dyrt

- Dette blir jo mye dyrere enn en roman.

- Ja, hvis man tenker sånn, men dette kan være et alternativ, og da er det billigere.

- Hvem er målgruppa? De som ikke orker å slite seg gjennom en hel kriminalroman?

- Vi har ikke helt klart definert målgruppa. Men kanskje det er et godt tilbud til de yngre som ikke har tålmodighet til å sette seg ned med ei bok. Dette er et eksperiment. Arne Hjeltnes har en stor tilhengergruppe i alle aldrer, så det blir spennende å se, sier Larsen.