Teateranmeldelse Nationaltheatret, «La deg være»:

Arne Lygre går nok en gang dypt inn i menneskelige kjerner

Essensielle berøringspunkter

BERØRINGSPUNKTER: Sentralt i «La deg være» står behovet for menneskelige bånd, koblet med vissheten om at det ikke vil vare. Foto: Marte Garmann, Nationaltheatret
BERØRINGSPUNKTER: Sentralt i «La deg være» står behovet for menneskelige bånd, koblet med vissheten om at det ikke vil vare. Foto: Marte Garmann, Nationaltheatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEATER: «Midt i livet er vi i døden», sier det gamle latinske munnhellet, opprinnelig en verselinje fra et korverk. «Media vita in morte sumus». Arne Lygres nyeste tekst sier det like enkelt, like klassisk rent, like poetisk og like minneverdig: «Vi er her». Og, i variasjoner over det samme: «Nå er vi her», «Jeg er her». I «La deg være» berører dødsbevisstheten vi-et, så vel som her-et, nå-et og er-et.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer