Arne Nordheim er død

- Var fredelig og rolig den siste tiden, forteller kona Rannveig.

DØDE I DAG: Arne Nordheim ble i 2004 utnevnt til kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats i norsk og internasjonalt musikkliv. 
Foto: Jon Eeg / SCANPIX
DØDE I DAG: Arne Nordheim ble i 2004 utnevnt til kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats i norsk og internasjonalt musikkliv. Foto: Jon Eeg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Norges mest anerkjente samtidskomponist, Arne Nordheim, døde lørdag morgen, 78 år gammel. - Han var fredelig og rolig den siste tiden, forteller Nordheims kone, Rannveig Getz, til Dagbladet. Den dekorerte komponisten flyttet i 1982 inn statens æresbolig for kunstnere, Grotten, og har bodd der med sine kone. Men i 2008 måtte Nordheim flytte på sykehjem.

- Leken person Arne Nordheim var student ved Musikkonservatoriet i Oslo, og hans debutverk kom i 1954. Etter hvert ble det orkesterverk som skulle vise seg på bli Nordheims musikalske fokus. Gjennombruddet kom med sangsyklusen «Aftonland» i 1959.

Men Nordheim har også vist seg som en allsidig musiker. Han har skrevet stykker for ballett og sang, og i 1997 skrev han også et eget stykke for fiolinist Arve Tellefsen.

- Det har jeg oppført i både inn og utland. I motsetning til hva folk tror så var han en leken person, og åpen for alle mulige innfall, forteller Tellefsen, som uttrykker sin takknemlighet for å ha fått jobbe med Nordheim.

- Banebryter Tellefsen berømmer Nordheim for å ha gått i mot strømmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer