Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Arne Nordheim får Edvard-prisen for 2006

TONO tildeler fredag kveld Edvard-prisen 2006 i kategorien samtidsmusikk til komponisten Arne Nordheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen, som består av Bruno Oldanis unike trofé, et diplom og 50.000 kroner, går til opphavsmenn- og kvinner for fremragende og nyskapende musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må ha vært urfremført foregående år.

Arne Nordheim får fredag kveld prisen, før Grex Vocalis og KORK fremfører hans verk «Draumkvedet» i Trefoldighetskirken. Åse Kleveland skal dele ut prisen, opplyser TONO i en pressemelding.

Juryen mener Nordheims musikk smelter sammen europeisk senromantikk og internasjonal modernisme, med en udefinerbar nordisk patina, og at musikken hans er utviklet med stor formsikkerhet og intelligens slik at den utgjør en helt personlig stil.

– Dette er en komponist vi tror vi kjenner, og som vi mener å kjenne så godt at vi av og til tror vi kan forutse det neste musikalske trekk. Men som oftest tar vi feil, og med dette stykket fra 2005 har vi blitt lurt nok en gang. Fra sitt hemmelige lager har prisvinneren tatt fram nye sider og elementer som igjen får ørene våre til å vokse og hjertet til å banke, heter det i juryens begrunnelse.

(©NTB)

TØYER OG BØYER MUSIKKEN: Juryen ble lurt av Arne Nordheim - igjen. Foto: LARS EIVIND BONES
TØYER OG BØYER MUSIKKEN: Juryen ble lurt av Arne Nordheim - igjen. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer