Arne Skouen feires

Filmskaperen Arne Skouen skal feires i høst, både av Norsk Filminstitutt og av NRK. I dag åpner Erik Bye utstillingen «Arne Skouen - en regissør for sin tid» i Filmens Hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FEIRES: Arne Skouen har nylig fylt 85 år, og feires med et tilbakeblikk på hans omfattende filmproduksjon.

Veteraner fra Skouens mange filminnspillinger vil være til stede, og klokka 18.00 blir det premiere på dokumentarfilmen «Arne Skouen - en mann for sin tid»». Deretter vises en nyrestaurert utgave av klassikeren «An-Magritt». Den biografiske filmen er lagd av Svein Erik Nyland og blir også vist på NRK 1 førstkommende lørdag.

I Norsk Films lokaler på Jar blir det i tillegg åpnet et eget studio oppkalt etter Arne Skouen, og Linn Ullmann har skrevet «Yrke: Regissør - om Arne Skouen og hans filmer», et skrifthefte som også blir presentert i dag. Ved samme anledning blir også en rekke av Skouens filmer lansert på video i den nyåpnede filmbutikken i Filmens Hus.

Sammenheng

I TV-programmet om Arne Skouen blir det lagt vekt på sammenhengen i hans virke, både som journalist, forfatter, dramatiker og filmregissør. Blant de som er intervjuet er Liv Ullmann, Wenche Foss, Toralv Maurstad og Erik Bye. Skouen blir fulgt som ung journalist i Dagbladet på 1930-tallet via sitt arbeid for motstandsbevegelsen under krigen til sitt omfattende arbeid som samfunnsengasjert og kritisk kommentator i etterkrigstidas Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer