Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Arneberg slutter i Bazar

Øivind Arneberg forsvinner umiddelbart etter bare fire og en halv måned som forlagssjef.

(Dagbladet.no): Det melder Bok og Samfunn. Arnebergs offisielle grunn er at han vil bruke mer tid på sitt eget forlag.

- Vi har bare hatt en prosess og Øivind Arneberg har bestemt seg for å slutte, sier forlagssjef Øyvind Hagen til Dagbladet.no.

Bazar forlag har lenge levd med personalkonflikter, med Øyvind Hagens lederstil som stridens kjerne. Blant annet har Hagen overvåket sine ansattes e-post og saken ligger nå hos Datatilsynet.

- Dette er en bedrift som ikke har hatt det lett, kommenterer Arneberg til Dagbladet.no.

Omdiskutert

Arneberg var ansatt for å skape struktur i forlaget.

- Du sier du anser oppgavene dine som utført. Hvilke oppgaver var dette?

- Bazar forlag har nå fått et meget godt rapporteringssystem og fått budsjetter opp og stå. Vi har skapt det som skal til for at forlaget skal ha en framtid, sier Arneberg.

OMDISKUTERT: Forlaget Bazar eies av Øyvind Hagen og er preget av interne konflikter. Nå slutter forlagssjefen. Foto: LINDA NÆSFELDT
OMDISKUTERT: Forlaget Bazar eies av Øyvind Hagen og er preget av interne konflikter. Nå slutter forlagssjefen. Foto: LINDA NÆSFELDT Vis mer

Han går av som forlagssjef seks uker før prøveperioden hans med Bazar utløper. Avtaleperioden var opprinnelig på et år.

Øyvind Hagen holder fast på at det ikke ligger noen konflikt til grunn for avgangen.

- Du er en omdiskutert leder, Hagen, men du sier at det ikke er noen personlige konflikter mellom deg og Arneberg?

- Nei, dette er en helt udramatisk sak, sier Hagen.

Lønnsomt, men turbulent

Ifølge Dagens Næringsliv solgte Bazar forlag bøker for 51,7 millioner kroner i Norge i fjor. Det ga et overskudd på 11,1 millioner.

I 2004 var det bare Hagen som jobbet i Bazar forlag. Med suksesser som Dan Brown og Paolo Coelho i ryggen og en driftsmargin på unormalt høye 42 prosent, ekspanderte han raskt videre.

- Vi har jo hatt eksplosjonsartet vekst og den fortsetter. Vi hadde veldig få titler til å begynne med. Da blir resultatet på 42 prosent, men det går ikke over tid.

Arneberg slutter i Bazar

Hagen utvidet forlaget til hele Norden og har i dag 25-26 fast ansatte. 12-13 av dem jobber i Norge. Bazar er først og fremst et oversetterforlag, noe det vil fortsette å være, ifølge Hagen.

- Vi har ikke gjort noe aktivt for å få egne forfattere. Vi har en turbulent situasjon i bokbransjen i Norge for tida. Så får vi se hvor flinke vi er videre, avslutter han.

Hver torsdag sender Dagbladet nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis.

Meld deg på:

litteraturavisa kulturavisa
Navn:
E-post:
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling