Arnfinn Muruvik Vonen tar over etter Sylfest Lomheim

Ny Språkrådet-direktør etter årelang prosess.

NY DIREKTØR:
Kulturminister Anniken Huitfeldt og styreleder i språkrådet, Ottar Grepstad, presenterer den nye direktøren i språkrådet Arnfinn Muruvik Vonen (tv) i Oslo mandag.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
NY DIREKTØR: Kulturminister Anniken Huitfeldt og styreleder i språkrådet, Ottar Grepstad, presenterer den nye direktøren i språkrådet Arnfinn Muruvik Vonen (tv) i Oslo mandag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå det endelig klart hvem som skal etterfølge Sylfest Lomheim som direktør for Språkrådet. Prosessen har tatt over et år, og Lomheims åremål har blitt forlenget to ganger. Han gikk til slutt av 1. september i fjor.

I dag ble Arnfinn Muruvik Vonen ble presentert som ny direktør for de ansatte i Språkrådet.

Professor i spesialpedagogikk Han har vært professor ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo i 13 år, og behersker ifølge NTB en rekke språk, blant annet russisk og norsk tegnspråk. I tillegg har han doktorgrad i lingvistikk, og har studert russisk, latin og språkvitenskap, i tillegg til en treåring universitetsutdanning i sosialøkonomi.

I 2005 var han ifølge NTB med på å utrede framtidens norskfag, på oppdrag fra utdanningsdepartementet.

Arnfinn Muruvik Vonen var en av 12 søkere til stillingen, i siste søknadsrunde. Se hele søkerlista her. (En av søkerne, som ønsket å være anonym, trakk seg fra lista i etterkant.)

Konfliktfylt ansettelsesprosess Men stillingen ble utlyst første gang for over ett år siden. Da var det fem søkere, og styret i Språkrådet valgte å anbefale retorikkprofessor Kjell Lars Berge som ny direktør. Berge hadde imidlertid markert seg som en krass kritiker av Anniken Huitfeldts språkpolitikk. Da Huitfeldt ikke ansatte ham, valgte fire av sju styremedlemmer å trekke seg i protest. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer