Arnold banker Stallone

Lønningene går rett til himmels for de for lengst søkkrike superstjernene i Hollywood, men kvinnene henger fortsatt etter.

LOS ANGELES (Dagbladet): Arnold Schwarzenegger får svimlende 30 millioner dollar for «Terminator 3», men Sylvester Stallone tjener knapt halvparten når han nå går tilbake i ringen som «Rocky».

Nylig sprakk nyheten om at MGM er i forhandlinger med Sylvester Stallone om den sjette runden med «Rocky». Men mannen som sprengte lønnsstatistikken på midten av 80-tallet, rekker ikke Schwarzenegger til knærne denne gangen.

Hele budsjettet for en ny omgang med «Rocky» er på 15 millioner dollar, altså halvparten av lønna til Schwarzenegger. Det skyldes ikke bare at Stallones siste filmer har floppet. Filmselskapet MGM vil at «Rocky VI» skal tilbake til sine indie-røtter.

Fete avtaler

Samtidig som det i den amerikanske filmindustrien lages stadig flere uavhengige filmer som koster lite i Hollywood-sammenheng, når lønningene til A-laget blant skuespillerne nye høyder.

Jim Carrey har sikret seg 25 millioner dollar for hovedrollen i «American Neurotic». Og Mel Gibson så heller ingen grunn til å selge seg billig hvis han skulle lage en ny «Mad Max»-film. Kontrakten er nå undertegnet, og Gibson får også 25 millioner dollar, vel 180 millioner norske kroner, med dagens lave dollarkurs.

Tom Cruise, Tom Hanks, Mike Myers, Adam Sandler, Bruce Willis og Harrison Ford er også medlemmer av 25 millioner dollar-klubben, mens Russell Crowe, Tobey Maguire og Leonardo Di Caprio banker på døra.

Dollargliset Julia

Harrison Ford er nå i ferd med å signere kontrakten for enda en ny runde med Indiana Jones. Han fikk i tillegg 20 prosent av det innspilte beløp av ubåtdramaet «K-19», som nå går på kino i Norge. Men filmen floppet, så bonusen til Ford blir liten.

Tom Cruise hadde en rimelig lukrativ rolle som både produsent og hovedrolleinnehaver i «Mission Impossible II». 75 millioner dollar satt han igjen med.

Bare én kvinne omfattes av Hollywoods nye begrep for sine høyest betalte skuespillere: Julia Roberts.

Nummer to på lønnslista blant kvinnene er Cameron Diaz, som får 20 millioner dollar for «Charlie's Angels II». Derfra og nedover på lista er det flere titalls skuespillere, deriblant Halle Berry, Nicole Kidman og Jennifer Lopez, som tjener rundt 100 millioner norske kroner pr. film.

For hver stjerne som får 20 millioner dollar eller mer for en film, jobber tusenvis av skuespillere for 655 dollar dagen. Dette er minstelønnstariff for skuespillerne i Hollywood.

NUMMER ÉN: Arnold Schwarzenegger får 30 millioner dollar for sin rolle i «Terminator 3». Det er foreløpig rekord i Hollywood.
INDIE-ROCKY: Hele budsjettet til sjette omgang i ringen for Sylvester Stallone og «Rocky» er bare 15 millioner dollar. Her i «Rocky V» fra 1990.