Arnold bekjemper terrorismen - på film.

Schwarzeneggers siste film ble plutselig kontroversiell etter 11. september. Nå debuterer den derimot med gode publikumstall i USA.

Filmen «Collateral Damage» skulle egentlig ha premiere i oktober i fjor, men ble utsatt til nå på grunn av 11. september.

Publikumssuksess

Selv om enkelte kritikere har ment at filmen burde bli utsatt for godt, var filmen på kinotoppen i USA denne helga, melder Variety.

Filmen topper listen over mest sette filmer, og spilte inn 15,2 millioner dollar i følge beregninger fra studioet.

Arnold Schwarzenegger har ikke vært på kinotoppen på fem år, sist var i 1997 med «Batman & Robin». Inntektene til filmen denne første helga kan derimot ikke sammenlignes med Arnolds storsuksess «Terminator 2», som spilte inn 31,7 dollar i debuthelga i 1991.

Brannmann tar saken i egne hender

Det kontroversielle med filmen er de ekstreme likhetstrekken med det som skjedde i New York 11. september, da World Trade-tårnene kollapset.

Schwarzenegger spiller en brannmann som mister familien når en bombe eksploderer i en skyskraper i Los Angeles, med ham selv som vitne. Gjerningsmennene viser seg å tilhøre en colombiansk gerilja. Dermed setter han ut for å bekjempe terrorismen alene - i beste Arnold-stil.

Filmen har antatt premieredato i en rekke norske byer 5. april.

Ekte brannmenn

Filmen «Collateral Damage» har blant annet blitt kritisert fordi den ikke på langt nær kan beskrive hva de ekte brannmennene opplevde den 11. september.

Nå skal visstnok en ny dokumentarfilm vise nettopp dette, melder Politiken.

Den amerikanske tv-kanalen CBC viser 11. mars en to timer lang dokumentar fra World Trade Center 11. september, gjort av et fransk filmpar.

De gjorde opptak til en film om en brannmann, da angrepet fant sted. Hittil er kun ti sekunder av opptakene vist, i det flyene krasjer i tårnet. I følge CBS inneholder filmen blant annet bilder inne fra nordtårnet i det det sørlige tårnet kollapser.

<> Hva skjer i film-Norge <> Oversikt over filmklubbene, kinoprogram og kinoguide finner du på Dagbladet.no/manual
BRANNMANN OG HELT:</B> Arnold Schwarzenegger spiller brannmannen Gordy Brewer, som må takle terrorisme - alene.