Arnold følger ikke Reagan

Arnold Schwarzenegger trekker seg fra kampen om å bli guvernør i California.

Grunnen er at film og familie kommer i første rekke.

- Jeg må være egoistisk på dette tidspunktet. Flere filmprosjekter krasjer med valget og jeg må holde mine avtaler, sier filmstjernen til Los Angeles Times.

Skuespillere som stiller til valg i California har hatt suksess før. Ronald Reagan var guvernør før han gikk til den politiske topp som president i åtte år.

Og Schwarzenegger gir seg ikke med politikk for alltid. Når barna blir eldre, lover Arnie å stille til valg for republikanerne.

Arnold har et moderat syn på våpenkontroll og abort, et syn de fleste i California deler med ham

Men isteden for moderat våpenkontroll blir det nå «Terminator III» og «True Lies II» for den østerrikske kroppsbyggeren som har gjort eventyrlig karriere i Hollywood.

Akkurat det har de ingenting imot, de kolleger og fans som nå forsvarer Arnold etter en artikkel i filmmagasinet Premiere. Der blir det hevdet at den østerrikske eika ikke alltid er like høflig mot kvinner.

- Fantasi, sier Terminator-motspiller Linda Hamilton.

Regissør James Cameron er også forbannet, og fyrer fra leppa:

- Dette er ren fiksjon. Dere burde overlate fantasihistoriene til eksperter, sier han til Empire.

Premiere har dessuten fått haugevis av e-post fra opprørte fans verden over. Men magasinet støtter artikkelforfatteren og har ikke tenkt å trekke påstandene tilbake, skriver Empire.

POLITISK SVIGERFAMILE: Arnolds kone Maria Shriver kommer fra Kennedy-familien, som er demokrater. Arnold sjøl er republikaner.Foto: SCANPIX
VÅPENKONTROLL: Arnold har et moderat syn på våpenkontroll. Men i filmene hans har han skutt og sprengt seg ut av de fleste situasjoner. Her et bilde fra filmen «Commando».Foto: SCANPIX