COMEBACK: Når Arnold Schwarzenegger nå er tilbake på filmlerretet, er det i rollen som russisk drapsmann. Video: Lionsgate Vis mer

Film: «Aftermath» med Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger er tilbake på film: Spiller mannen som brutalt drepte dansk flygeleder

Flygelederen ble drept foran øynene på kone og barn 

(Dagbladet): Året var 2004, og russiske Vitaly Kaloyev var i dyp sorg. To år tidligere ble kona Svetlana, deres 10 år gamle sønn Konstantin og datteren Diana på fire år drept i en flyulykke.

Kaloyev var ute etter hevn.

DRAPSMANNEN: Vitaly Kaloyev ble tatt for drapet på Peter Nielsen, og fikk åtte års fengsel. Foto: NTB Scanpix
DRAPSMANNEN: Vitaly Kaloyev ble tatt for drapet på Peter Nielsen, og fikk åtte års fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I kontrolltårnet den dagen den tragiske flystyrten skjedde, satt den danske flygelederen Peter Nielsen. 71 mennesker døde da to fly krasjet i hverandre og styrtet ved Bodensjøen på grensa mellom Sveits, Tyskland og Østerrike, skriver Berlingske Tidende.

Og det var hjem til Peter Nielsen Vitaly Kaloyev dro i 2004.

Schwarzeneggers tilbakekomst

Nå er historien festet til filmlerretet, og i rollen som den russiske drapsmannen, er Arnold Schwarzenegger. Tidligere kroppsbygger, en av de store Hollywood-stjernene fra 90-tallet, og guvernør i California fra 2003 til 2011.

Filmen heter «Aftermath» og har amerikansk premiere i dag.

Etter å ha mistet kone og barn, gikk Kaloyev inn i en dyp depresjon. Han skal ha gjort om hjemmet sitt til et minnested for familien sin. Nektet å barbere seg, og gikk alltid kledd i svart, ifølge Daily Mail.

På denne tida bor flygeleder Peter Nielsen i Sveits, og det er hit Kaloyev drar. Han mente Nielsen var ansvarlig for at familien hans døde, siden han hadde vært alene i kontrolltårnet da flyulykken skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en fjorten centimeter lang kniv, stikker og dreper Kaloyev Nielsen. Foran øyene på Nielsens kone og barn.

Så forsvinner han.

Utfordrende

«En flykrasj-film uten flykrasj», skriver Variety om «Aftermath», og mener dette er en av disse «mestre-sorgen-filmene» der hovedpersonene gripes av intense følelser, mens publikum ikke føler noe som helst.

- Jeg er opptatt av å utfordre meg selv, sier Schwarzenegger til Entertainment Weekly. Han legger til at han ikke er bryr seg om hvorvidt filmen kommer til å innkassere mye penger eller ei.

- Jeg har vært den best betalte skuespilleren allerede, sier han.

Heltestatus

FAMILIEMINNE: Vitaly Kaloyev med kona Svetlana og sønnen Konstantin, før flystyrten i 2002. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEMINNE: Vitaly Kaloyev med kona Svetlana og sønnen Konstantin, før flystyrten i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2005 ble Vitaly Kaloyev dømt til åtte års fengsel for drapet på Peter Nielsen. Etter to år ble han løslatt og fikk reise hjem til Nord-Ossetia, der han ble mottatt som en helt. Området skal være kjent for å dyrke blodhevn, skriver BT.dk, og Kaloyev ble fort utnevnt til viseminister for arkitektur og bygg.

Etter flystyrten i 2002, konkluderte ensveitsisk undersøkelseskommisjon med at firmaet Skyguide, der Peter Nielsen jobbet, var delvis ansvarlig for ulykken.