Arnold Schwarzenegger for president?

En avslørende artikkel kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for Arnold Schwarzenegger, som leker med tanken på å bli guvernør i California. Les siste nytt fra filmens verden.

Arnold Schwarzenegger liker ikke å bli kalt barbar, særlig ikke nå som han vil markedsføre seg selv som guvernør-kanditat i California. Derfor truer han nå med å saksøke filmmagasinet Premihre for deres artikkel «Arnold the Barbar», som etter planen når kioskhyllene 20. februar.

- Jeg får mye mer ut av å hjelpe mennesker enn å tjene penger og lage filmer, sier skuespilleren til L.A. Times om sine politiske ambisjoner.

Artikkelen, som nå truer hans politiske karrihre, tar for seg muskelbuntens helse, hans privatliv og «en hendelse av svært intim art». Schwarzeneggers advokat har hamret ut et 11 siders brev til magasinets redaktør, der han truer med å saksøke Premihre dersom artikkelen kommer ut.

Schwarzenegger har også vært på krigsstien tidligere. Ifølge Empire Online vant han i 1998 over det amerikanske sladrebladet The Globe på grunn av en artikkel om stjernens hjertetilstand. Men Premihre lar seg ikke skremme.

- Artikkelen, skrevet av John Connolly, er bygget på godt researcharbeid, sier Michael Solomon i Premihre, som mener magasinet har en godt juridisk ryggdekning for saken.

Robin Williams gjorde stor suksess som godt voksen kvinne i «Mrs Doubtfire». I Mike Nichols nye film skal han atter ta et kjønnsskifte.

Williams skal gestalte mange personligheter i filmen, som er en nyinnspilling av Ealing-komedien «Kind Hearts and Coronets» fra 1949, den gang med Alec Guinness som multi-rolleinnehaver.

- Robin Williams er den eneste personen som kan gjøre jobben, sier Mike Nicols til Empire Online. Han forteller at ved siden å kle seg i dameklær, skal Williams spille en rumensk gymnast over 21.

Den britiske regissøren har lenge ønsket å lage en ny versjon av filmen, og har skrevet manuset sammen med sin ekskone Elaine May. - Prosjektet har lenge vært et av mine hjertebarn. Vi er fullstendig klar over at det å lage en ny versjon av denne klassikeren ikke er noe man tuller med, sier Mike Nichols

Raseproblematikk

Den opprinnelige historien tar for seg Louis D'Ascoynes og hans store planer om å myrde for å skaffe seg en hertugtittel. I Mike Nichols' oppdaterte versjon skal det også handle om de samme personene, men han vil legge fokus på raseproblematikken.

- Vi tror historien blir enda sterkere når man legger fokus på raseproblematikken. Vi jobber med denne tilnærmingen til stoffet, sier Nichols.

Nichols er for tiden i Berlin der han presenterer sin siste film «Witt» med Emma Thompson. Filmen handler om en kvinne som oppdager at hun har kreft. Det samme stykket går fortiden på Oslos teaterscene og heter «Vidd».

EUROPA FÅR SITT HOLLYWOOD når det britiske produksjonsselskapet Pinewood nå har kjøpt film- og tvselskapet Shepperton for 35 millioner pund. Shepperton har siden 1995 vært eid av og filmregissør-brødrene Ridley og Tony Scott. Nå går selskapet inn som ekstra muskler i Pinewood, som har produsert filmer som «Notting Hill» og «Shakespeare in love».

Scott-brødrene blir ifølge den danske avisa Politiken visepresidenter i selskapet, som skal ledes av Michael Grade, tidligere sjef i britiske Channel 4. Ridley Scott er kjent for «Gladiator», «Blade Runner» og «Thelma & Louise», mens «True Romance» er blant filmene på Tonys merittliste.

Vi ønsker brødrene lykke til i konkurransen med selveste Hollywood.

ANG LEES «Snikende tiger, skjult drage» danker ut den italienske publikumsvinneren «Livet er herlig» (La vita h bella, 1998) som den mest inntjenende utenlandske filmen. Lees martial arts-film har ifølge Reuters tjent inn over 60 millioner dollar, mens Roberto Benignis holocaust-tragikomedie i sin tid spilte inn 57,6 millioner dollar.

- Det beste med dette er at mange mennesker ser film med undertekster for første gang, og liker det, er Sony Classics-sjef Michael Barker kommentar.

POPULÆR SOM KVINNE: Komikeren Robin Williams.
DANKER UT BENIGNI: Ang Lees «Snikende tiger, skjult drage» Foto: SCANPIX