Arnolds comeback floppet

Muskelbunten har mistet grepet om ungdommen etter sju år i politikken.

(Dagbladet): Det gikk ikke så bra for Arnold Schwarzeneggers første hovedrollefilm på ni år da den hadde premiere i USA i helga. Med en inntjening på 6,3 millioner dollar havnet «The Last Stand» helt nede på en tiendeplass på Box Office Mojos liste over kinofilmene.

I filmen, som kommer til Norge 8. mars, spiller den tidligere kroppsbyggeren og California-guvernøren en småbysheriff på jakt etter en narkobaron.

Det er Schwarzeneggers første store rolle siden «Terminator 3» i 2003 - han har i sin guvernørperiode bare hatt mindre roller i «Jorden rundt på 80 dager» og «The Expendables»-filmene - og har fått brukbare kritikker til reinspikka actionfilm å være.

Det er først og fremst ungdommen som svikter «The Last Stand»: Åtti prosent av de som så den var over 25 år. Det lover ikke bra for østerrikerens videre filmkarriere etter sju og et halvt år i politikken, skriver The Hollywood Reporter.

Helgas store vinner på kino i USA var den ferske skrekkfilmen «Mama», samt den kontroversielle filmen om jakten på Osama bin Laden, «Zero Dark Thirty». Begge filmene har Jessica Chastain i hovedrollen - skuespilleren det ryktes skal spille i Liv Ullmanns filmatisering av August Strindberg-dramaet «Frøken Julie». «Mama» kommer på kino i Norge 5. april, «Zero Dark Thirty» har premiere 8. februar.

Her hjemme var det «Les Miserables» som toppet kinolista med 33 996 publikummere, såvidt foran Quentin Tarantinos «Django Unchained», som ble sett av 30 976.