Arnstein (33) er Norges Mr. Twitter

Til topps i nettkåring.

(Dagbladet.no): En fersk agurknyhet fra Twittersfæren: Arnstein Larsen (33), leder for Start bredbånd i nettleverandøren PowerTech og aktiv Twitterbruker, er kåret til Norges «Mr. Twitter».

Twitter, for lesere som måtte ha tilbragt det siste året under en stein, er mikrobloggingstjenesten som har seilt opp som verdens raskets voksende nettsamfunn - men fortsatt en smal nisjetjeneste sammenliknet med hele folkets Facebook.

Det er nettbutikken Mallplace (som må klare seg uten direkte lenkehjelp fra DB.no) som står bak nettstedet Tweeterwall, der det i sommer er kåret vinnere av popularitetskonkurranser i ulike Twitterkategorier over en lav sko. Ikke hørt om mr. Twitter? Du er ikke alene. Ikke interessert i mr. Twitter? Du er ganske sikkert ikke alene om det heller.

Selv den norske vinneren  @ArnsteinLarsen har et relativt avslappet forhold til det hele:

- Betyr ikke noe som helst
- Det havner vel ikke på topp tre-listen over ting jeg har opplevd. Jeg innser faktisk at dette egentlig ikke betyr noe som helst, men det er selvsagt morsomt å havne på førsteplass, sier Larsen til DB.no. Han tror heller ikke selve kåringen vil gå ned i historiebøkene:

- Det har vært agurktid på Twitter også den siste måneden, og jeg tror ikke folk vil huske denne kåringen så lenge. Om ett par dager regner jeg med at alt er glemt og at vi alle tenker på andre ting.

Larsen innrømmer å ha stemt på seg selv «en god del ganger», men mener at hovedtyngden av stemmer kommer fra twittervenner, venner og kolleger.

Jens nådde ikke opp
Hvem som har stemt, og etter hvilke kriterier, er usikkert. En rekke av Norges mest leste tvitrere, som statsminister Jens Stoltenberg, humorist Are Kalvø, politiker Bård Vegar Solhjell og journalist Anders Giæver, nådde ikke opp i kåringen.

Bildet av vinneren er forøvrig tatt av @urke, som etter en sterk sluttspurt sikret seg en andreplass i kåringen. OBS: DB.nos medarbeider er så vidt han har kunnet bringe på det rene ikke med på lista i det hele tatt, og dermed i stand til å dekke evenementet med vanntett journalistisk objektivitet.

Trøstefølg meg på Twitter: Twitter.com/janomdahl