17. mai:

Arrangerer tog i Minecraft

Her kan du besøke både slottet, Nidarosdomen og bryggen i Bergen i samme turen.

DIGITALT TOG: Ullensaker kontaktet Tarjei Mo Batalden (21), Tobias Laundal (21) og Erlend Pilø (24) i Skogliv, for å høre om de kunne hjelpe dem med en digital løsning. Så fikk de en genial idé. Video: Skogliv. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Overalt i landet har barne- og folketogene blitt avlyst på grunn av coronaviruset, men det skulle ikke stoppe Ullensaker kommune fra å få samlet innbyggerne sine.

Kommunen kontaktet Tarjei Mo Batalden (21), Tobias Laundal (21) og Erlend Pilø (24) i Minecraftserveren Skogliv, for å høre om de kunne hjelpe dem med en digital løsning.

De tre har tidligere jobbet med NRKs Minecraft-produksjoner, og fant ut at de kunne arrangere et 17. mai-tog inne i Minecraft.

I utgangspunktet var ønsket bare at det skulle romme innbyggerne i Ullensaker.

- Men vi fant ut at vi kunne gjøre dette mye større, og invitere alle i hele landet til å være med, sier Batalden til Dagbladet.

Lenger nede kan du se bilder fra hele Minecraft-verdenen til Skogliv.

Ikke for seint

Så langt har nesten alle de store bykommunene meldt seg på til å samle innbyggerne sine i tog inne i Minecraft-verdenen.

- Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø, Fredrikstad, Sarpsborg, Lillestrøm og noen flere har sagt at de vil være med, forklarer Batalden.

Alle kommunene får en egen oppmøteplass for seg og sine inne på serveren, og ifølge Batalden er det ennå ikke for seint å melde kommunen sin på toget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer