Øyafestivalen:

Arrangørens bønn: - Drikk vann!

Festivalarrangøren kommer med viktige råd til publikum på en av Oslo varmeste dager.

ØL, SOL OG ØYA: Publikum koser seg under Arif-konserten onsdag. Nå går arrangøren ut med en bønn til publikum. Foto: Heiko Junge / NTB
ØL, SOL OG ØYA: Publikum koser seg under Arif-konserten onsdag. Nå går arrangøren ut med en bønn til publikum. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Det blir optimalt festivalvær. Nesten for varmt, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

I Oslo er det torsdag ettermiddag ventet 28 grader og mer eller mindre full sol fra skyfri himmel.

- Det blir godt og varmt. Toppen kommer rundt 15.00-16.00, men det blir ikke kaldt i kveld. Klokka 21.00 er det meldt 21 grader, sier Moxnes.

- Drikk vann!

Hun minner årets festivalgjengere på å få i seg nok vann og kle seg i hvite klær for å holde ut varmen. Ifølge arrangøren er det ventet at 20 000 mennesker skal innom Tøyenparken hver festivaldag denne uka.

MUSIKKEN ER TILBAKE: Det blir stinn brakke og varmt vær på Øyafestivalen denne uka. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
MUSIKKEN ER TILBAKE: Det blir stinn brakke og varmt vær på Øyafestivalen denne uka. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Også fredag og lørdag er det meldt strålende vær, sier Moxnes.

- Det blir 27-28 grader også fredag. Det skyer litt til på lørdag, men det blir fortsatt 25-26 grader.

TETT I TETT: Det er ventet nærmere 100 000 unike besøkende i løpet av Øya. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TETT I TETT: Det er ventet nærmere 100 000 unike besøkende i løpet av Øya. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Torsdag blir etter alt å dømme den varmeste dagen i Oslo hittil i august. Onsdag ble fasiten 26,3 grader, men ifølge Moxnes skal vi enda høyere torsdag. Det kan også bli den varmeste sommerdagen siden 20. juli, da gradestokken viste 27,7 grader i Oslo.

- Vi får se om vi kommer over det, men det vil ligge i det samme området, er meteorologens beskjed.

NAKENLØP: Klassikeren er tilbake. Nakenløpet på Roskildefestivalen har blitt et kjennemerke på festivalen, og i år kunne det endelig arrangeres igjen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Bilder: NTB / Se og Hør Vis mer

Pressesjef for Øyafestivalen Jonas Prangerød sier at det går ut forskjellige budskap til publikum på storskjermer mellom konsertene, med beskjeder om å blant annet huske å drikke vann og å ta vare på hverandre.

- Når det blir varmt, øker hyppigheten på denne type budskap, sier han til Dagbladet.

Tre gode råd

Festivalen har også økt antallet vannstasjoner det siste døgnet.

- I går satt vi ut enda flere vannstasjoner så det skal bli lettere for folk å få i seg vann, sier Prangerød, og fortsetter:

- I år har vi også tillatt at publikum kan ta med vannflasker inn så lenge de er tomme når man går inn på festivalområdet.

EN LITEN BØNN: Jonas Prangerød i Øyafestivalen ber publikum huske å smøre seg med solkrem - og drikke vann. Foto: Audun Braastad / NTB
EN LITEN BØNN: Jonas Prangerød i Øyafestivalen ber publikum huske å smøre seg med solkrem - og drikke vann. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Dette er et tiltak som er nytt av året, forklarer pressesjefen.

- Vi vil gjøre det så enkelt som mulig for folk å ha med seg vann rundt på festivalområdet, uten at de skal måtte lete etter noe å ha vannet i.

Festivalen har også frivillige som viser vei til stasjoner der man kan fylle vann, og som informerer og gir hjelp i den grad det er nødvendig.

- Hva er dine råd til folk som skal på Øya?

- Smør deg med solkrem, drikk vann og ta vare på deg selv og vennene dine i varmen.

Prangerød sier at det inntil videre ikke har kommet rapporter om alvorlig dehydrering som følge av varme.

VANN I VARMEN: Øyafestivalen bruker også sosiale medier til å få ut informasjon om vannstasjonene. Foto: Skjermdump fra Instagram
VANN I VARMEN: Øyafestivalen bruker også sosiale medier til å få ut informasjon om vannstasjonene. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

100 000 totalt

Årets Øyafestival ble sparket i gang i Tøyenparken tidligere denne uka. Rockebandet Brenn fikk æren av åpne festivalen, som er den første siden 2019. Festivalen i 2020 og 2021 ble som kjent avlyst på grunn av pandemien.

Derfor gleder nok mange seg over at musikken endelig er tilbake på Oslos østkant, med kjente navn som Gorillaz, Nick Cave, Florence + The Machine, Aurora, Girl In Red, First Aid Kit og Sondre Lerche på konsertprogrammet.

Det er totalt ventet nærmere 100 000 unike besøkende i løpet av årets festival, ifølge arrangøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer