IMPONERT:  Hellbillies-vokalist Aslag Haugen synes det er utrolig at fansen kan hele teksten til låtene. Til og med på det nye materialet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/ Dagbladet
IMPONERT: Hellbillies-vokalist Aslag Haugen synes det er utrolig at fansen kan hele teksten til låtene. Til og med på det nye materialet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/ DagbladetVis mer

Arresteres av fansen

Hvis Hellbillies' Aslag Haugen synger feil, arresterer fansen han. Se spillelisten hans her!

||| (Dagbladet): — Det er helt utrolig å oppleve på konsert at publikum kan hele låter, også av det nye materialet. Jeg har opplevd å bli arrestert av publikummere etter konserter på at jeg har sunget feil, ler Haugen.

Hellbillies har nettopp gitt ut plata «Leite etter lykka» deres tolvte album siden oppstarten i 1990. Haugen mener albumet er veldig gjennomarbeidet og ordentlig gjort.

— Lykken, den er mye forskjellig den. Det er nødvendigvis ikke store ting. Lykke kan ligge i å sitte på verandaen med kjæresten og et glass vin, mener Aslag Haugen.

Gledet seg Hellbillies-vokalisten har hatt et tøft år. Et år som har lært han at man ikke skal ta så mye for gitt.

— Jeg tror mange leiter etter lykken helt fra de kan gå, til de dør nærmest. I det ene øyeblikket sto jeg å spilte konsert på Skiippagurrafestivalen, og i det neste lå jeg på bakken. Det gjorde at jeg forsto hvor skjørt alt er. Jeg har lært at man ikke kan planlegge langt fram i tid, for man vet aldri hva som skjer, sier han.

Ulykka på festivalen endte med brudd både i nakken og i armene for Haugen. Når han i år igjen sto på scenen med Hellbillies, hadde han aldri tidligere gledet seg så mye til turné.

— Og ekstra stas var det jo å ha med nytt materiale som har blitt så godt tatt imot, sier han.
Sterkt — Da jeg begynte å komme til sans og samling ble jeg utrolig rørt over alle mailene jeg fikk og alle hilsningene fansen hadde skrevet på Facebook. Det var sterkt å oppleve, sier Haugen.

— Vi fikk god tid til å lage den nye plata, så hvis man skal se noe positivt i ulykken så er det vel det, mener han.

For øyeblikket har Hellbillies over 39 000 fans på Facebook. Og fansen, de som sender hilsener på Facebook, og kan hele låten på konsertene, spenner voldsomt aldersmessig.

— Kanskje fra femten til godt over seksti? De som ikke var født da vi startet i 1990 må jo ha fått ørene tuta fulle av musikken vår da de vokste opp?, undrer Haugen.

Ukult Han tror de musikalske skillene mellom foreldre og barn er i ferd med å bli mer og mer visket ut.

— Da jeg var yngre var det ukult å digge det samme som mutter'n, men nå virker det som om barn og foreldre ofte kan høre på den samme musikken uten at det skaper noen konflikt.

Haugen og Hellbillies vil ikke planlegge så mye hva som kommer til å skje framover i tid. De vil heller vente og se.

— Men at det blir 20 nye år er vel kanskje å ta litt hardt i, ler Haugen.