JUBILANT: I dag fyller Kjell Askildsen 85 år. Askildsen er novellekunstens mester og en av de betydeligste norske forfatterne etter krigen. Han utga sin første novellesamling i 1997. De siste åra er han blitt sterkt synssvekket først på det ene, siden på det andre øyet. Foto: HANS ARNE VEDLOG
JUBILANT: I dag fyller Kjell Askildsen 85 år. Askildsen er novellekunstens mester og en av de betydeligste norske forfatterne etter krigen. Han utga sin første novellesamling i 1997. De siste åra er han blitt sterkt synssvekket først på det ene, siden på det andre øyet. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

Arrestert av nazistene som 14-åring

Kjell Askildsen og familien var i stor fare.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Under krigen var Kjell Askildsen (85) og resten av familien i stor fare. Dette forteller han i den nye boka som kommer i dag.

- Under okkupasjonen var min far lensmann i Hartmark ved Mandal. En av hans oppgaver var å inndra radioapparater. De havnet på loftet vårt, der de ble låst inne.

- Min eldre bror Haakon var motstandsmann og lyttet etter budskap fra England på disse radioene. Jeg var med på å videreformidle de informasjonene han fikk.

Kjell Askildsen, som i dag fyller 85 år, forteller i den nye intervjuboka til Alf van der Hagen, «Kjell Askildsen. Et liv», hvordan han helt fra starten av krigen, da han var ti år gammel, ble trukket inn i motstandsarbeidet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn