Arrestert av nazistene som 14-åring

Kjell Askildsen og familien var i stor fare.

JUBILANT: I dag fyller Kjell Askildsen 85 år. Askildsen er novellekunstens mester og en av de betydeligste norske forfatterne etter krigen. Han utga sin første novellesamling i 1997. De siste åra er han blitt sterkt synssvekket først på det ene, siden på det andre øyet. Foto: HANS ARNE VEDLOG
JUBILANT: I dag fyller Kjell Askildsen 85 år. Askildsen er novellekunstens mester og en av de betydeligste norske forfatterne etter krigen. Han utga sin første novellesamling i 1997. De siste åra er han blitt sterkt synssvekket først på det ene, siden på det andre øyet. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under krigen var Kjell Askildsen (85) og resten av familien i stor fare. Dette forteller han i den nye boka som kommer i dag.

- Under okkupasjonen var min far lensmann i Hartmark ved Mandal. En av hans oppgaver var å inndra radioapparater. De havnet på loftet vårt, der de ble låst inne.

- Min eldre bror Haakon var motstandsmann og lyttet etter budskap fra England på disse radioene. Jeg var med på å videreformidle de informasjonene han fikk.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer