Kunst:

Arrestert etter museumsflause

Et par i Sør-Korea trodde de fikk male på et kunstverk. Det førte til arrestasjon.

ØDELAGT: En besøkende ser på graffitikunsten til JonOne, som ble ødelagt av et koreansk par som trodde det var delaktig kunst. Foto: NTB/REUTERS/Minwoo Park
ØDELAGT: En besøkende ser på graffitikunsten til JonOne, som ble ødelagt av et koreansk par som trodde det var delaktig kunst. Foto: NTB/REUTERS/Minwoo Park Vis mer
Publisert

Et par i Sør-Korea anklages for å ha skadet et kunstverk av den amerikanske graffitikunstneren JonOne, etter at de feilaktig hadde trodd at de fikk lov til å male på verket som «deltakende kunst», sa utstillingens leder fredag, skriver Reuters.

DELTAKENDE KUNST: Paret trodde malingsboksene og penslene var ment for besøkende å male på verket. I realiteten var utstyret en del av utstillingen. Foto: NTB/REUTERS/Minwoo Park
DELTAKENDE KUNST: Paret trodde malingsboksene og penslene var ment for besøkende å male på verket. I realiteten var utstyret en del av utstillingen. Foto: NTB/REUTERS/Minwoo Park Vis mer

Verket uten tittel på 240 cm x 700 cm er anslått å være verdt så mye som 500 000 dollar, litt over fire millioner kroner, og ble malt av JonOne i 2016 foran et publikum i Seoul.

Malingsbokser og pensler fra liveframføringen ble flyttet sammen med kunstverket, inkludert til den nåværende plasseringen på et galleri i Lotte World Mall, og vises på bakken foran maleriet og regnes som en del av kunstverket. Dette forvirret det koreanske paret.

Arrestert

Ifølge museumsansatte fanget overvåkningskameraer på søndag en ung mann og kvinne som plukket opp noe av malingen og sprutet og gnei den på kunstverket. Politiet gjennomgikk opptakene før de arresterte paret på kjøpesenteret.

KAOS: Connor Zora lagde en kunstinstallasjon for å vise sin misnøye til den sittende presidenten i USA. Vis mer

De ble seinere løslatt, sa utstillingsleder Kang Wook og la til at galleriet hadde bestemt seg for ikke å anmelde fordi det så ut til å være en ærlig feil.

- De trodde de fikk lov til å gjøre det som deltakende kunst og gjorde en feil, sa han.

- Vi er for tiden i diskusjoner med kunstneren om å restaurere verket, fortsatte han.

- Ikke rør!

Etter hendelsen satte galleriet et wirehegn og flere skilt som sier «Ikke rør».

Noen besøkende ble sett ta bilder av det ødelagte kunstverket på fredag, og Kang sa at henvendelsene om showet hadde økt etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer