Arroganse, maktlyst, fyll og rangling

Ensidig negativ skildring av Dagbladet, mener anmelderen.

STORAKSJONÆREN: Sjefredaktør Anne Aasheim håndhilste ikke på Jens P. Heyerdahl under Bernergruppens generalforsamling sommeren 2009. Heyerdahl blir nådeløst skildret i Trygve Aas Olsens bok. ?Foto: Thorbjørn Grønning
STORAKSJONÆREN: Sjefredaktør Anne Aasheim håndhilste ikke på Jens P. Heyerdahl under Bernergruppens generalforsamling sommeren 2009. Heyerdahl blir nådeløst skildret i Trygve Aas Olsens bok. ?Foto: Thorbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: De beste røverhistoriene har både skurker og helter. Kan en historie der skurkene står i kø, og der heltene ikke finnes, også være lesverdig? Selvsagt. Men de som bryter dramaturgiens regler kan ikke regne med uforbeholden applaus.

Trygve Aas Olsens bok om Dagbladets indre liv fungerer godt på flere plan. Men tidvis blir skildringen ensidig grim. Så ensidig at viktige elementer, som må til for å forstå avisens utvikling de siste tiårene, forsvinner.

Svak analyse Den tydelige svakheten først. I en bok med tallrike skurker og banditter (mer om dem siden), er den største faktoren for Dagbladets fall de siste årene, nesten ikke nevnt. Det er en faktor verken Dagbladet-redaktører eller eiere har rådd over, uansett hvor inkompetente, veike eller grådige de ellers fremstår:

I stor grad faller Dagbladets langtrukne tilbakegang sammen med en bransjetrend.

Papiraviser flest har merket de nådeløse konsekvensene av ny teknologi og endrede brukervaner. Blant disse er løssalgsavisene blitt ekstra hardt rammet, ikke bare i Norge, men i hele den vestlige verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer