= Arroganse

Å hevde at eksistensen av lokale gatemagasiner er trist for de narkomane, vitner om arroganse.

GATEMAGASINER: - Det stemmer at = Oslo gikk foran (i Norge) og viste at gatemagasiner bidrar til verdighet og en ærlig inntektskilde for samfunnets utstøtte. Men det betyr ikke at bladene som har kommet etter = Oslo er av dårligere kvalitet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Morten Holm / Scanpix
GATEMAGASINER: - Det stemmer at = Oslo gikk foran (i Norge) og viste at gatemagasiner bidrar til verdighet og en ærlig inntektskilde for samfunnets utstøtte. Men det betyr ikke at bladene som har kommet etter = Oslo er av dårligere kvalitet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I spalten «Ikke ferdig snakka» i Dagbladet lørdag 13. september intervjues Anlov P. Mathiesen, tidligere redaktør i bladet = Oslo. Han prøver nå ifølge teksten «å ha litt mer baller» fordi han er lei av det norske debattklimaet der «en stryker hverandre medhårs».

En av uttalelsene hans i intervjuet gir i alle fall liten lyst til å stryke ham medhårs på ballene.

På spørsmålet «Hva var suksessoppskriften som førte til at = Oslo ble så utrolig populært under ditt styre?», svarer han blant annet:

«(...)Vi var et friskt pust. Så oppsto det dessverre masse ulike versjoner over hele landet og konseptet ble vannet ut. Nå er det ti magasiner i stedet for ett, og det er veldig trist for de narkomane».

At journalisten ikke fant det verdt å komme med det opplagte oppfølgerspørsmålet «På hvilken måte?», er meg en gåte.

Gatemagasinet Sorgenfri har siden 2007 gitt jobb til Trondheims rusavhengige og andre som faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet. Vi er en liten redaksjon, men greier likevel å levere et skikkelig journalistisk produkt hver måned, til glede både for selgerne våre og de som kjøper bladet. Det samme gjør de også i Bergen med Megafon, i Bodø med Ekko, i Stavanger med Asfalt, og i Tromsø med Virkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer