Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

= Arroganse

Å hevde at eksistensen av lokale gatemagasiner er trist for de narkomane, vitner om arroganse.

GATEMAGASINER: - Det stemmer at = Oslo gikk foran (i Norge) og viste at gatemagasiner bidrar til verdighet og en ærlig inntektskilde for samfunnets utstøtte. Men det betyr ikke at bladene som har kommet etter = Oslo er av dårligere kvalitet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Morten Holm / Scanpix
GATEMAGASINER: - Det stemmer at = Oslo gikk foran (i Norge) og viste at gatemagasiner bidrar til verdighet og en ærlig inntektskilde for samfunnets utstøtte. Men det betyr ikke at bladene som har kommet etter = Oslo er av dårligere kvalitet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I spalten «Ikke ferdig snakka» i Dagbladet lørdag 13. september intervjues Anlov P. Mathiesen, tidligere redaktør i bladet = Oslo. Han prøver nå ifølge teksten «å ha litt mer baller» fordi han er lei av det norske debattklimaet der «en stryker hverandre medhårs».

En av uttalelsene hans i intervjuet gir i alle fall liten lyst til å stryke ham medhårs på ballene.

På spørsmålet «Hva var suksessoppskriften som førte til at = Oslo ble så utrolig populært under ditt styre?», svarer han blant annet:

«(...)Vi var et friskt pust. Så oppsto det dessverre masse ulike versjoner over hele landet og konseptet ble vannet ut. Nå er det ti magasiner i stedet for ett, og det er veldig trist for de narkomane».

At journalisten ikke fant det verdt å komme med det opplagte oppfølgerspørsmålet «På hvilken måte?», er meg en gåte.

Gatemagasinet Sorgenfri har siden 2007 gitt jobb til Trondheims rusavhengige og andre som faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet. Vi er en liten redaksjon, men greier likevel å levere et skikkelig journalistisk produkt hver måned, til glede både for selgerne våre og de som kjøper bladet. Det samme gjør de også i Bergen med Megafon, i Bodø med Ekko, i Stavanger med Asfalt, og i Tromsø med Virkelig.

Det stemmer at = Oslo gikk foran (i Norge) og viste at gatemagasiner bidrar til verdighet og en ærlig inntektskilde for samfunnets utstøtte. Det skal de ha all honnør for. Men det betyr ikke at bladene som har kommet etter = Oslo er av dårligere kvalitet, eller i mindre grad greier å gi et godt tilbud til rusavhengige og andre.

Anlov P. Mathiesen mener altså at det hadde vært bedre med bare ett gatemagasin for hele landet. Det er et ærlig standpunkt. Men å hevde at eksistensen av lokale gatemagasiner er trist for de narkomane, synes jeg vitner om arroganse.

Både selgerne av Sorgenfri og bladets trofaste kjøpere setter nemlig pris på rusrelatert og annen type lesestoff med lokal forankring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!