Arrogant kristen kulturarv?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«ARROGANT»

kaller Dagbladets lederskribent (25/11) forslaget om å beholde eksisterende formålsparagraf i barnehageloven. Det arrogante skal særlig ligge i min understrekning av sentrale verdier som gode kristne verdier. Ja, jeg har tillatt meg å påpeke at sentrale verdier som også barnehagene skal bygge på - ærlighet, toleranse, rettferdighet og tilgivelse - er gode kristne verdier. Det betyr ikke at kristne har monopol på disse verdiene. Men i kristen kultur har disse verdiene vært særlig sentrale og stimulert, om vi skal se dette i et verdihistorisk perspektiv. Sammen kan vi glede oss over at slike verdier i dag deles av de fleste her til lands - og i alle fall i deler av verden.

Hva Dagbladets lederskribent synes å se bort fra, er at Norge har en sterk kristen kulturarv der disse verdiene har godt fotfeste. Barnehager så vel som skoler og andre samfunnsinstitusjoner bygger naturlig sin virksomhet på og arbeider ut fra denne kulturarven. Det er vanskelig å tenke seg hvordan norske verdier og kultur skal kunne danne en referanseramme uten å ha med denne delen av vår kulturarv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.