«Star Wars: The Last Jedi»

Årsbeste for siste «Star Wars». Men det er et stykke igjen til forgjengeren

Lokket 118 722 nordmenn til kinolerretet i helgen.

KNALLTALL: 118 722 personer fikk med seg nye «Star Wars: The Last Jedi» i åpningshelgen, 15-17. desember. Vis mer Vis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På verdensbasis har den nyeste «Star Wars»-filmen i rekken rukket å selge for nesten 3 milliarder norske kroner i åpningshelgen.

Siden verdenspremieren 13. desember har billetter for 450 millioner amerikanske dollar blitt solgt verden over til visninger av filmen «Star Wars: The Last Jedi» i løpet av de tre første dagene.

Det opplyser selskapet bak filmen, Walt Disney, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Topper listen

Her i landet hadde sci-fi-filmen en solid åpningshelg, årets beste så langt, med 118 722 besøkende, ifølge Kino.no. Totalt har 218 513 billetter blitt solgt siden onsdag.

Den slår derimot ikke den forrige filmen i serien fra 2015, «Star Wars: The Force Awakens», viser tall fra Filmweb.no Filmen hadde hele 147 210 kinogjengere i åpningshelgen og ble vist for totalt 473 110 personer den gang.

Høstet god kritikk

«Star Wars: The Last Jedi» har fått gode anmeldelser internasjonalt. Dagbladets filmanmelder landet på terningkast fem og beskrev den som: "Dette er sjarmerende, tettpakket og tidvis visuelt spektakulær moro for brorparten av familien. Og selv om det nok ikke er den mest fornuftige bruken av Rian Johnsons tid, er dette sannsynligvis den beste nye Star Wars-filmen vi kommer til å få."

I 2012 kjøpte Disney retten til å produsere «Star Wars-filmene. Selskapet har tidligere i år sagt at de vil lage enda tre «Star Wars»-filmer og en TV-serie som skal vises på Disneys egen streaming-tjeneste, melder NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer