Maskorama-seertall:

Årsbeste!

Over 1,3 millioner så Maskorama-finalen i helga.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

«Maskorama» har vært en kjempehit denne høsten, og finalen på lørdag er årets mest sette NRK-program. Over 1,3 millioner så «Maskorama»-sendingen i helga, melder NRK.

Den lineære direktesendingen hadde 1 264 000 seere, og 72 000 så sendingen på nett.

- I en tid som kan oppleves litt mørk tror vi det er viktig at vi alle kan samles sammen rundt et program som engasjerer på en morsom og annerledes måte. Med over 1,2 mill seere kan vi trygt si at vi har gjort det, sier medieanalytiker i NRK, Marcus Fredheim, i en pressemelding.

Trollet vant

Etter finalen, der Trollet, Elgen og Vikingen konkurrerte om seieren , var det Trollet som til slutt sto igjen som vinner. Bak masken til Trollet skjulte MGP-vinner Ulrikke Brandstorp seg.

Før det hadde Vikingen måttet la masken falle halvveis i programmet. Inne i kostymet skjulte Youtube-profil Herman Dahl seg, til dommerpanelets store overraskelse. Elgen ble avslørt som Marcus Bailey.

BAK MASKENE: I finalen i helga ble Herman Dahl, Ulrikke Brandstorp og Marcus Bailey avslørt som henholdsvis Vikingen, Trollet og Elgen. Foto: Julia Naglestad/NRK
BAK MASKENE: I finalen i helga ble Herman Dahl, Ulrikke Brandstorp og Marcus Bailey avslørt som henholdsvis Vikingen, Trollet og Elgen. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

«Maskorama» var en seersuksess fra starten, og seertallene har bare økt gjennom november og desember. Det nest siste programmet ble sett av over en million mennesker helga det gikk på TV, som er på høyde med den nasjonale finalen i Melodi Grand Prix.

Denne helga var markedsandelen for NRK da «Maskorama»-finalen ble sendt, på 73,8 %.

Planlegger ny sesong

Gjennom høsten seerne og et detektivpanel bestående av Jan Thomas, Marion Ravn og Nicolai Ramm forsøkt å avsløre et kobbel sangere som skjuler seg bak forseggjorte masker. Det er allerede klart at det blir en ny sesong av «Maskorama».

Prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland, sier at planleggingen av neste sesong begynner allerede denne uka.

- Dette har vært et eventyr fra start til slutt og den enorme oppslutningen fra publikum er den beste julegaven vi kunne fått. Jeg har fått med meg at mange synes «Maskorama» har vært et underholdende lyspunkt i en ellers mørk vinter, og sånn sett har vi gjort en ganske viktig jobb de siste ukene, sier han i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer