Årslønn: 4 mill.

Samler Hallvard Flatland like mange seere hos TV2 som han gjorde på NRK, vil programlederen få ei årslønn på fire millioner kroner.

Kilder Dagbladet har vært i kontakt med bekrefter regnestykket:

Hallvard Flatland får fast grunnlønn på 1,5 million fra TV2. Men innbakt i den rause lønnsavtalen ligger muligheter for store ekstragevinster. Programlederen høster bonuser både for det antall sendinger han medvirker i, og fra seertallene. Med like stor suksess som han hadde med «Ditt livs sjanse» på NRK 1, vil Flatland ende opp med en total årslønn på fire millioner kroner.

Skavlan forundret

- For oss er det helt urealistisk å betale slike lønninger, understreker Tordis Aavatsmark, programsjef i NRKs underholdningsavdeling.

Hun legger ikke skjul på at statskanalen ikke har mulighet til å konkurrere med TV2 på lønningssiden.

- TV 2 opererer i en helt annen verden enn den jeg vandrer i, sier Aavatsmark.

Fredrik Skavlan ser med undring på at programledere skal være involvert i millionoverganger på linje med norske fotballspillere.

- Å kjøpe Flatland er kanskje i seg selv ikke spesielt oppfinnsomt, snarere opplever jeg TV2 som desperate etter å ha mislyktes i å verve seere på fredager og lørdager helt siden starten. Seinest kjøpte de jo Synnøve Svabø på samme måte uten å vinne mange seere på det. Til tross for Synnøves dyktighet, sier Skavlan.

Og legger til:

- Men man skal selvfølgelig ikke se bort fra at Tore Ryens programidé kan være veldig, veldig genial.

Bytter hvis...

- Jeg jobber imidlertid ikke utelukkende for pengene. Litt det også, men i tillegg gjør jeg jo det jeg synes er morsomt, og jeg gjør det på den kanalen jeg helst vil være. Og bytter ikke kanal før jeg eventuelt blir tildelt et halvtimes folkemusikkprogram på NRK 2, mens TV2 tilbyr meg å fortsette med «Først og sist» der, sier Skavlan.

Noe TV2-tilbud har han da heller ikke fått. I motsetning til flere av kollegaene.