Artemis Fowl: Opal-bedragetGenial og kriminell

Fjerde bok om det ustoppelige forbrytergeniet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den geniale og kriminelle tenåringen Artemis Fowl nekter seg ingenting - i fjerde bok begår han et umulig tyveri fra en bankboks i München. Men han skal gjennom helt andre prøvelser før handlingen i «Opal-bedraget» er over.Handlingen i Artemis Fowl-bøkene foregår på to plan, delvis i vår verden og delvis i et underjordisk samfunn befolket av alver og dverger og gnomer og feer. Egentlig er det ingen kontakt mellom de to verdenene, men denne gangen trenger de sårt å få hjelp fra unge Artemis, som har støtt på dem før. For nå truer en farlig fiende, og bare et geni kan redde dem.

Ond alv

Fienden er den onde alven Opal Koboi, og hun har store planer - selv om hun ligger i koma på en privat klinikk langt under bakken. Hun og Artemis ble dødelige fiender da hun prøvde å gjennomføre et kupp (omtalt i boka «Oppdrag Arktis»), og hun har ikke tenkt å la ham slippe ustraffet unna. På snedig vis klarer hun å forlate klinikken uten å bli oppdaget, og dermed er spillet i gang.

Glupsk dverg

Opal sørger for at Kristtornia Kort, kaptein i det underjordiske politiet (LEP), havner i unåde hos sine overordnede, men Kort slår seg sammen med Artemis, hans storvokste livvakt Butler og - ikke minst - den mildt sagt glupske dvergen Torvstrø Gravom. Sammen danner de front mot Opal, men det er langt fra noen enkel oppgave å få has på henne. Irske Eoin Colfer skriver frodig og fantasifullt og med mye humor, det er nesten ikke ende på de vanvittige krumspringene han begår på vegne av persongalleriet sitt. «Artemis Fowl: Opal-bedraget» er uten tvil den beste boka i serien, undertegnede var svært skeptisk da den første dukket opp for noen år siden, men hver påfølgende bok er bare blitt bedre. Det betyr også at forfatteren legger lista høyere for hver gang, så det blir spennende å se hvor handlingen i femte bok tar veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer