Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Artig arkeologi-Lego med Indy

En fryd for familier med samlemani.

|||VI ER ETTER HVERT blitt vant til å se klassiske actionepos bli gjenfortalt med legofigurenes klossete sjarm og humor.

Den inkluderende tilnærmingen til utforsking og gåteløsning, der det er like moro å spille alene som sammen med andre, har definitivt slått an hos både barn og voksne - enten vi snakker om byggeklossversjoner av «Star Wars», «Batman» eller som nå, andre runde med «Indiana Jones».

Denne gangen er det sistefilmen «Krystallhodeskallenes rike» som er utgangspunktet. Uansett hva du synes om selve filmen, vil du mest sannsynlig tilgi de historiemessige krumspringene når de deles inn i fantasifulle spillbrett fulle av fiender, skatter og andre utfordringer.

I TILLEGG TIL «Krystallhodeskallenes rike» får du også denne gangen spille deg gjennom alle de tre opprinnelige filmene, akkurat som i Lego-forgjengeren.

1

Nå får du imidlertid leke deg i nye scener, og også disse er knyttet sammen med store utforskingsverdener som er fulle av bonusbrett og hemmeligheter.

En slags forutsetning for at du fullt ut skal kunne sette pris på Indy i Lego-form, er at du er glad i å gå på skattejakt. Rundt om på brettene er nemlig en hel haug med småperler, og skal du ha full pott gjelder det å knuse absolutt alt av inventar og gjenstander.

DISSE PERLENE KAN igjen brukes til å låse opp nye figurer og kjøretøyer, som kan brukes i utforskingen av de store områdene som binder brettene sammen.

Figurene har ofte unike egenskaper, som ofte er nødvendig for å komme videre i enkelte brett - så det gjelder hele tiden å velge riktig blant persongalleriet.

image: Artig arkeologi-Lego med Indy

Det er alltid to spillfigurer på skjermen, og du kan enkelt «hoppe» mellom disse ved å trykke på en knapp. Om du vil ha med en venn, er det bare for ham eller henne å plukke opp en kontroller og bli med.

Men for all del: «Lego: Indiana Jones» er storveis moro selv når du er alene foran skjermen. Dessverre kan ikke to spille sammen over nett, men dette er visstnok noe som legges til i løpet av noen uker.

image: Artig arkeologi-Lego med Indy

NYTT DENNE GANGEN er muligheten til å lage dine egne brett - det er nesten rart at dette ikke har dukket opp i Lego-spillene før.

Her bygger du med klosser (som riktignok må låses opp), men det hele foregår mer eller mindre som når du bygger med Lego-klosser i virkeligheten. Mer tiltalende og selvforklarende brettbygging må du vel lete lenge etter.

Nok en gang har et Lego-spill vist at det er mulig å lage trygg underholdning som kan appellere til hele familien - ennå er vi ikke blitt trøtte på de sjarmerende klossfigurene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media