Artig strategi

«Perimeter» byr på et overlevelsesjag uten like.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  Det er en stund siden «Perimeter» ble gitt ut, likevel er en anmeldelse på sin plass ettersom spillet byr på nye elementer i forhold til jungelen av sanntids strategispill der ute.

  Husker du klassikeren «Populous»? Vel, her skal du også endre på landskapet på de forskjellige stedene du havner opp på. En spesiell type maskiner planer ut grunnen slik at du kan bygge forskjellige fasiliteter, og jorden som blir til overs blir omgjort til energi du behøver for å drive den etterhvert så hektiske virksomheten.

  Enkelt fortalt skal du forsvare en by, som holder seg svevende ved hjelp av denne energien som utvinnes ved hjelp av spesielle kraftverk.

  Disse er altså det første du må bygge, og de må kontinuerlig være «lenket» sammen for å drive hele basen. Rundt om i universet er mange slike byer, som alle er bundet sammen ved hjelp av en slags portaler. Disse må du i starten av spillet benytte for å unnslippe angrep fra scourge - monstervesener som er framkalt av menneskenes frykt.

  Etterhvert som du får tilgang på kraftigere våpen, er du nødt til å ta opp kampen mot vesenene, før du til slutt skal føre folket ditt til et sorgfritt land.

  For å klare dette, må du styre enhetene dine klokt. Disse kan transformeres fra å kunne utføre en funksjon til en helt annen med et tastetrykk, noe som åpner for en svært interessant og mangfoldig spillopplevelse.

  Kontrollen du har over de forskjellige troppene er i stor grad sentralisert, du slipper med andre ord en nøysom detaljstyring. Må du grave et sted, så velger du å grave der - hvem som skal gjøre det trenger du ikke tenke på.

  En interessant vri som har gitt spillet sitt navn, er et kraftskjold som du kan aktivere for å beskytte deg. Denne må imidlertid brukes med vett - på den ene siden så parerer den mot fiendtlige angrep, men samtidig suger den raskt opp all energien din.

  «Perimeter» byr på et mystisk, frisk pust i strategisjangeren, og er absolutt verdt en kikk om du har tid til det ...

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill