artismight

Ambient, gotisk industriell EBM fra Bergen

Lydklipp:

e.e

artismight er et band basert i Bergen med en besetning på 4.

Besetningen er : Jan-Helge Bergesen (gitar/programmering), Tina Larsen (vokal), Kåre Helleve (bass) og Anne-Lise Byberg på plast- og oljetønne. Alle har vi drevet med musikk i flere år, for eksempel har Tina vært med på "Stiff Nipples 1" CD-en og Jan-Helge er en av Hulens faste lydteknikere.

Av hendelser ikke knyttet til konserter, vil vi trekke frem at det Japanske forlaget «Shinyusha» har med våre MP3 filer som vedlegg til en bok de utgir, samt at vi figurerer på samle CD-er i både Japan og USA innenfor genrer som Industrial og EBM.

I tillegg var vi med på The Ultimate Band List's "Born On The World Wide Web" konkurranse. Der vi første uken var anbefalt av Dave Navarro (Janes Addiction) og Jane Billig (Atlantic Rec.), som deres 'pick-of-the-week' (2 av 5 tastemakers!) og havnet på 3 og 4 plass den uken. For øvrig kommer Blacklight Records millenium «index of indipendent bands» ut i mars, der vi bidrar med låten "War-Hole".( denne utgivelsen går inn i «Guinness rekord-bok» under største samle-cd av uavhenginge band.)

Lydbildet vårt er åpent og romlig, men samtidig massivt og rytmisk. Hvis vi skal plassere oss selv i kjente begreper og genre, vil det bli «Ambient, Gotisk industriell EBM». Det vi prøver , er å kombinere tyngde, romlighet og polyrytmikk med sirlig luftighet. Det upolerte maskinelle lydbildet fremheves av tinas utrykksfulle vokal.

Instrumenteringen består av de obligatoriske gitarer, basser og vokal - og i tillegg synther og sampler drevet av en PC. Vi har også to oljetønner på scenen.

Vi har med våre MP3 filer på Internett fått positiv respons fra mange kanter av verden. Både fra folk i de kulturelt nærliggende land som USA, Canada og Tyskland, men også fra folk i land som Brazil, Armenia og Japan.

Kontakt:

artismight, c/o Jan-Helge Bergesen, Vinjesgate 1, 5007 Bergen

55231597/97516690/jhb@protek.no