Artist hadde musikksjefer på dødsliste

MTV-profil fant patroner i oppgangen.

(Dagbladet.no): Amerikansk musikkbransje har hatt flere voldsepisoder, men i Skandinavia er det sjelden bransjefolket går løs på hverandre.

Nå er det imidlertid avslørt at en 28 år gammel artist og platedirektør fra Sverige hadde flere mediesjefer på sin dødsliste, og at han truet dem på en svært spesiell måte.

- Jeg kom hjem og fant en konvolutt med tre patroner utenfor døra. Det betyr at han tok seg inn i oppgangen min. Klart det var litt ubehagelig, sier William Russmark, musikksjef i nordiske MTV, til Dagbladet.no.

Musikksjef i dekning

28-åringen drev også sitt eget plateselskap, og målet med truslene var å få musikken spilt på radio og tv. Nå sitter han fengslet, men nekter straffskyld i saken, ifølge svenske Resumé.

- Han ringte meg også opp, men sa aldri hva han het eller hva han ville. Senere koblet politiet denne saken opp mot andre som også har mottatt patroner i konvolutter, sier Russmark.

Blant dem er Christer Modig, programdirektør på MTG Radio. 28-åringen skal også ha truet Robert Sehlberg, musikksjef i Rix FM, P3-musikksjef Pia Kalischer, og Joakim Ljungqvist, musikkansvarlig på Mix Megapol.

Sistnevnte ringte han 90 ganger på to timer. I avhør med politiet oppgir Ljungqvist at han tar truslene svært alvorlig, og at familien måtte gå i dekning hos moren hans et annet sted i Sverige.

MOTTOK TRUSLER: Pia Kalischer, musikksjef i svenske P3, er blant dem som er truet av 28-åringen. Foto: SR.SE
MOTTOK TRUSLER: Pia Kalischer, musikksjef i svenske P3, er blant dem som er truet av 28-åringen. Foto: SR.SE Vis mer

Ringte inn bombetrussel

I tilfellet med MTG-sjef Christer Modig er 28-åringen anklaget for å ha ringt radiosjefens kone og fortalt om patronene.

Samme dag ble det ringt inn en bombetrussel til MTG, noe som førte til at kontorlokalene måtte evakueres.

I midten av januar ble 28-åringen pågrepet hjemme hos foreldrene sine, der han bor.

- Han benekter straffskyld, men mer enn det vil jeg ikke si akkurat nå, sier hans advokat Anders Björk til Resumé.

Riksadvokat Britt-Marie Hägglund håper å få tatt ut tiltale mot mannen innen i morgen.