GIVER: Thom Hell har allerede gitt penger via Røde Kors. Nå spiller han også støttekonsert for Haiti-ofrene. FOTO: Heiko Junge / Scanpix
GIVER: Thom Hell har allerede gitt penger via Røde Kors. Nå spiller han også støttekonsert for Haiti-ofrene. FOTO: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Artist-Norge går sammen for Haiti

Ingrid Olava, Thom Hell, Elisabeth Andreassen og Minor Majority mobiliserer for ofrene.

||| Det er umulig å ikke la seg påvirke av de hjerteskjærende bildene fra Haiti.

Nå går norske artister sammen om en støttekonsert for ofrene.

Foreløpig er Minor Majority, Thom Hell, Elisabeth Andreassen og Ingrid Olava bekreftet til Rockefeller i Oslo søndag 24. januar.

- Bildene fra Haiti er så tragsike og rystende. Jeg klarer ikke å tenke på annet enn barna som går rundt uten uten foreldre, uten vann og uten mat. Det er ufattelig å tenke på når du har barn selv, sier Andreassen til Dagbladet.

Venter flere artister

Inntektene fra aksjonen vil gå uavkortet til ofrene på Haiti, gjennom Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

Flere store norske artister vil bli klare de neste dagene, forteller Andreassen, som i tillegg til å opptre også sitter i Gramart-styret.

- Det er utrolig lett å få folk til å engajsere seg. Denne katastrofen later jo til å være enda verre enn tsunamien. Der fungerte i hvert fall sykehusene og vanntilførselen. På Haiti kommer ikke hjelpen fram, og situasjonen blir bare mer og mer kaotisk. Det er grusomt å se på.

Så katastorfen live

Thom Hell forteller at han var våken og satt og så på tv da katastrofen inntraff.

- Vår husstand har allerede sat inn penger til Røde Kors. Ofrene kommer til å trenge all den støtten de kan få i lang tid framover. Hva jeg spiller på konserten, er ikke klart ennå. Det viktigste er å takke ja, og så ta det derfra, sier han.

Det er Elin Aamodt i artistforeningen Gramart og filmregissør Alexander Eik som har tatt initiativ til aksjonsgruppen «Dugnad for Haiti».

- Det er utrolig flott å oppleve all den frivilligheten artistene og musikkbransjen generelt nå legger for en dag, sier Aamodt.