Åge 70 år

Artist-Norge hyller Åge med stor konsert i kveld

- Åge Aleksandersen er en bauta i norsk rock.

- EN STOR ÆRE: Frode Alnæs (til v.) og Øivind «Elg» Elgenes er blant artistene som skal overraske Åge Aleksandersen med konsert i storstua til Clarion Hotel, naboen til Rockheim-museet, i Trondheim. De to, kompet av Sambandet, skal synge «Langt igjen te Royal Albert Hall» foran 2000 publikummere. - En stor ære, mener de to. Foto: Anders Grønneberg
- EN STOR ÆRE: Frode Alnæs (til v.) og Øivind «Elg» Elgenes er blant artistene som skal overraske Åge Aleksandersen med konsert i storstua til Clarion Hotel, naboen til Rockheim-museet, i Trondheim. De to, kompet av Sambandet, skal synge «Langt igjen te Royal Albert Hall» foran 2000 publikummere. - En stor ære, mener de to. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Torsdag 21. mars fyller Åge Aleksandersen 70 år. Selv har jubilanten ønsket å holde en lav profil, slik han egentlig alltid liker. Men da Rockheim insisterte på en artistdugnad med konsert til ære for ham, ga han etter.

- Åge er et nasjonalikon, og vi har samlet et stjernegalleri for å gjøre stas på 70-åringen, sier Terje Nilsen i Rockheim og prosjektleder for Åge-festen.

- Et stykke kulturhistorie

- Åge Aleksandersen er en pillar, en bauta i norsk rock. Han har reist rundt i hele Norge, delvis i elendige bandbusser og definert den omreisende virksomheten vi artister driver med. Åge har vært med på å tegne dette landet, derfor er han et stykke kulturhistorie, sier venn og kollega Ole Paus.

Ole Paus har kjent Åge siden 1967, eller var det nærmere 1970 - han husker ikke helt.

- Jeg spilte i Namsos, og ble invitert på fest av Prudence etter konserten. Det var da jeg møtte Åge, og siden den gang har vi vært venner, sier Paus til Dagbladet. I kveld synger han Åge-låta «Akkurat no».

Har banet vei

Rundt et lunsjbord sitter Morten Abel og Odd Nordstoga. De er også blant de over 20 artistene som skal hylle Åge. De mener begge at han er en stor låtskriver og har banet vei for mange artister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer