VINNERNE: Melodi Grand Prix på Ørlandet Hovedflystasjon. Dette er The Carburetors, Reidun Sæther og Nora Foss Al-Jabri (nummer tre fra venstre).

Foto: Håkon Eikesdal
VINNERNE: Melodi Grand Prix på Ørlandet Hovedflystasjon. Dette er The Carburetors, Reidun Sæther og Nora Foss Al-Jabri (nummer tre fra venstre). Foto: Håkon EikesdalVis mer

Artist-vinduet MGP

Gratulerer, Nora, men det var mange vinnere i går.

Et flertall av artistene som deltok er ukjente, eller svært lite til stede i folks bevissthet. I går fikk de bade i rampelyset.

Men det ble som forventet Nora Foss Al-Jabri (15) - samt outsiderne The Carburetors og Reidun Sæther som fikk finalebillett.

Rudi Myntevik er en fyr vi gjerne ser mer til. Han er en trygg og umiddelbar artist som fortjener et større publikum enn menigheten. Ja, for han er en definert kristenartist. Et forferdelig begrep. Tenk om Bjørn Eidsvåg skulle begrenset sitt talent til bedehuset. Nei, kom deg ut blant folk og ølkraner! Forresten: låten hans, skrevet av medlemmer av The Margarets, er nesten «for bra» for MGP.

Carburetors tok seg uventet til finalen. Morsomt. Folk som liker bredbeint rock kjenner selvfølgelig til bandet. Men som lillebrødrene til langt mer kjente Gluecifer fikk de vist seg fram. Neste gang gutta spiller på en klubb nær deg, ta på deg skinnjakka og vær der. For - nå vet du vet hva du får.

Nordmenn og ballader - det er samme sak. Vi sender mer enn gjerne sjangeren til Eurosong-finalene. Hør på Nora Foss Al-Jabri, den stemmen var det ingen som matchet i går. Er det dit vi vil, så blir det ikke bedre enn denne litt triste Disney-fantasien.

Benedicte Adrian. Dæven, du så bra ut. I en tøff låt du kler, selv om det er rapperen Sirius (Kristian Rønning) som drar lasset på en eminemsk måte. United framsto som noe friskt og annerledes.

Lisa Stokke er den som fullstendig eide scenen. Lenge før fyrverkeriet eksploderte i innspurten, hadde teatertalentet erobret det som var å ta. Ikke min favoritt, men var ganske sikker på at du skulle videre.

Irrestistible-jentene: Skarpskåren koreografi og sexy chicks, mer for øynene enn øra.

Folkemusikeren Kim André Rysstad er den eneste jeg synes synd på. Klemt mellom to vulkanutbrudd, sto han som i skyggen og sang et sted mellom Olav Stedje og Odd Nordstoga. Flott, men sjanseløs som et bortgjemt stebarn. Men lykke til likevel. For du fikk vist deg fram.