- Artistene er for sløve

Klar melding fra radiomannen og manageren Steinar Fjeld: - Plateselskapene må stramme opp artistene sine. Mange musikere er kort og godt for likegyldige.

1998 ligger an til å bli det verste året for norske artister og plateselskaper noensinne. De norske bandene flopper, og debutantene rammes hardest. Platebransjen sliter med å etablere nye artister.

- Det er vårt alvorligste problem, sa platedirektør Per Eirik Johansen i Virgin Records til Dagbladet fredag.

Uforberedt

Ringreven Steinar Fjeld mener at det skyldes uprofesjonelle artister - og plateselskap.

- Mange norske artister er nonchalante. Norske musikere er kort og godt uproffe. De glemmer å ta med seg instrumenter når de skal spille i radio - og møter uforberedt til intervjuer. Journalister har berget mange artister ut av pinlige situasjoner opp gjennom årene, sier Fjeld, som er spesielt overrasket over at så mange debutanter stiller uforberedt.

Fjeld mener at før plateselskapene strammer opp artistene sine, må de sørge for kontinuitet i sitt eget promotion- og markedsarbeid.

Tappes

- Jeg har inntrykk av at promotionmedarbeidere skiftes ut ofte, og dermed tappes viktig kunnskap og erfaring fra plateselskapene. Jeg har møtt mange som jobber i platebransjen som overhode ikke har oversikt over det norske musikklandskap - og det er sjokkerende, fortsetter Fjeld.

Den kjente radiostemmen er overrasket over likegyldigheten blant norske band, men han skjønner ikke hva den beror på.

- Er ikke artistene sultne på å lykkes? spør Fjeld.