Artister samlet inn 200 000 kroner til MS-rammet venn

Åge Aleksandersen og co spilte inn penger til den alvorlig syke Morten Sand for at han skal få operasjon i utlandet.

SAMMEN FOR LIVET: Åge Aleksandersen, Anne Nørdsti og Steinar Albrigtsen hjelper sin mangeårige venn og kollega med å få råd til en operasjon i utlandet som vil gi ham et bedre liv. I midten, den MS-rammede Morten Sand, som ikke lenger kan spille og er lenket til rullestol. Alle foto: Anders Grønneberg
SAMMEN FOR LIVET: Åge Aleksandersen, Anne Nørdsti og Steinar Albrigtsen hjelper sin mangeårige venn og kollega med å få råd til en operasjon i utlandet som vil gi ham et bedre liv. I midten, den MS-rammede Morten Sand, som ikke lenger kan spille og er lenket til rullestol. Alle foto: Anders GrønnebergVis mer

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Åge Aleksandersen testet ut nye sanger på støttekonsert for den MS-rammede vennen og musikeren Morten Sand.

Et solid knippe landskjente og lokale musikere stilte torsdag kveld til dugnad for brumunddølen og musikeren Morten Sand (49).

Rett fra studio - En fantastisk musiker og en lun og flott fyr, sier Åge om hans tidligere lapsteelgitarist.

SANG FOR SYK VENN: Åge Aleksandersen på støttekonserten for vennen og musikeren Morten Sand.
SANG FOR SYK VENN: Åge Aleksandersen på støttekonserten for vennen og musikeren Morten Sand. Vis mer

Åge Aleksandersen reiste rett fra studio til Brumunddal i går for å være med på støttekonserten for den MS-rammende artisten.

- Morten turnerte med meg i fire år og var med på «Min dag»-plata, sier Åge, som betrakter det som en ære å spille for sin syke venn.

I særklasse Morten Sand blir betegnet som en lapsteel- og dobrogitarist i særklasse. For ni år siden måtte han gi opp.

FESTSTEMNING: Det ble fest etter konserten. Fra v. MS-rammede Morten Sand, Tore Andersen, Ottar "Big Hand" Johansen, Steinar Albrigtsen og Anne Nørdsti. Foran til h. Guren Hagen.
FESTSTEMNING: Det ble fest etter konserten. Fra v. MS-rammede Morten Sand, Tore Andersen, Ottar "Big Hand" Johansen, Steinar Albrigtsen og Anne Nørdsti. Foran til h. Guren Hagen. Vis mer

Teatersalen i Brumunddal var fylt til randen.

Da kvelden var over kunne dugnadsgjengen telle opp 200 000 kroner, som skal gå til en operasjon for Sand neste måned.

- Helt utrolig - Helt fantastisk, nesten ikke til å tro, sier Morten Sand, som er lenket til rullestolen.

FRISERTE FRUER: Showgruppa friserte Fruer, fra v. Ragnhild Sveen Ellefsæter, Tove Merethe Mangset, Gerd Elin Borgen, Grethe Rustad Aarskog og Torhild Kielland er helter i Hedemark - her med countryartisten Anne Nørdsti på fanget.
FRISERTE FRUER: Showgruppa friserte Fruer, fra v. Ragnhild Sveen Ellefsæter, Tove Merethe Mangset, Gerd Elin Borgen, Grethe Rustad Aarskog og Torhild Kielland er helter i Hedemark - her med countryartisten Anne Nørdsti på fanget. Vis mer

I pausen gikk Steinar Albrigtsen ned fra scenen og ut i salen for å hilse på sin kollega. Det ble et varmt gjensyn.

- Den siste plata Morten var med på, var min «Moment Of Peace». Han slet veldig, men til slutt ble det bra.

DUGNADSÅND: Ottar "Big Hand" Johansen, Tore Andersen, Steinar Albrigtsen og Monika Nordli har alle samarbeidet med Morten Sand.
DUGNADSÅND: Ottar "Big Hand" Johansen, Tore Andersen, Steinar Albrigtsen og Monika Nordli har alle samarbeidet med Morten Sand. Vis mer

- Morten har spilt med «hele» Norge. Han var også med Jimmy Nail - han med «Crocodile Shoe», sier Albrigtsen.

Mange musikervenner Det er ikke bare Åge og Steinar som har gode minner og musikalske opplevelser knyttet til Morten Sand.

I tillegg til Åge og Steinar, deltok blant andre Monika Nordli, Anne Nørdsti, Ottar «Big Hand» Johansen, Tore Andersen, Guren Hagen, Airplayin, Merethe Trøan, Friserte Fruer, Hangover, Airplayin' og Christopher Roseth.

VENNER: Steinar Albrigtsen og Morten Sand. - Nå får jeg råd til operasjonen i Tyskland, sier Morten Sand.
VENNER: Steinar Albrigtsen og Morten Sand. - Nå får jeg råd til operasjonen i Tyskland, sier Morten Sand. Vis mer

- Han var med i bandet mitt i 15 år. Mot slutten, for ti år siden, så gikk det trådt. Det er synd at han ikke kan spille lenger, sier Ottar «Big Hand» Johansen.

Fest på bakrommet Guren Hagen og Merethe Trøan var også med for å hjelpe og hylle Morten Sand.

- Vi bor jo i nabolaget og kjenner godt Morten. Alle i Musikk-Norge kjenner til ham, sier de.

200 000 KRONER: Steinar Albrigtsen og Monika Nordli på støttekonserten som brakte inn 200 000 kroner.
200 000 KRONER: Steinar Albrigtsen og Monika Nordli på støttekonserten som brakte inn 200 000 kroner. Vis mer

Hovedpersonen var rørt - og etter konserten var det fest på bakrommet.

- Helt utrolig. En fantastisk støtte. Jeg håper operasjonen vil gjøre livet lettere, men å spille igjen vil jeg aldri kunne. Jeg klarer ikke en gang å åpne en flaske brus, sier Sand - som likevel ikke henger med hodet.

GITARWORKSHOP: På bakrommet var det jamming og god stemning etter konserten. Her ser vi fra v. Steinar Albrigtsen, Ottar "Big Hand" Johansen og Åge Aleksandersen.
GITARWORKSHOP: På bakrommet var det jamming og god stemning etter konserten. Her ser vi fra v. Steinar Albrigtsen, Ottar "Big Hand" Johansen og Åge Aleksandersen. Vis mer
DUGNADSÅND: Både Guren Hagen og Merethe Trøan kjenner godt Morten Sand og er glad for å kunne hjelpe å samle inn penger.
DUGNADSÅND: Både Guren Hagen og Merethe Trøan kjenner godt Morten Sand og er glad for å kunne hjelpe å samle inn penger. Vis mer