Artister trekker musikk fra Tidal

Flere artister reagerer kraftig på anklagene mot strømmetjenesten Tidal, og krever at låter og album trekkes fra selskapet.

ANKLAGES: Strømmetjenesten Tidal, som blant annet eies av rapperen Jay Z (t.v.) anklages for å ha manipulert lyttertallene til blant andre kona hans, Beyoncé. Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
ANKLAGES: Strømmetjenesten Tidal, som blant annet eies av rapperen Jay Z (t.v.) anklages for å ha manipulert lyttertallene til blant andre kona hans, Beyoncé. Foto: AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spellemannprisvinner Geir Jenssen har bedt om at alle låtene hans fjernes fra Tidal, skriver Dagens Næringsliv.

– Det som har skjedd, er helt uakseptabelt. Her snakker vi om økonomisk kriminalitet. Artister som eventuelt har vært en del av dette, bør være ferdige. Jeg håper selskapet dør, sier 56-åringen, som er mest kjent under artistnavnet «Biosphere».

Avisen hevdet onsdag at lyttertallene til artistene Beyoncé og Kanye West er blitt manipulert i strømmetjenesten Tidal. Det skal ha ført til at artistene har fått større utbetalinger på bekostning av mindre artister.

Musiker og komponist Ola Fløttum, som har vært medlem i bandene Salvatore og The White Birch, trekker også musikken sin ut.

–Jeg har bedt plateselskapet mitt Glitterhouse trekke alle The White Birch' album fra Tidal umiddelbart. Skandale, skriver han på Facebook.

Det norske plateselskapet Lawo Classics opplyser at de har varslet sine digitale distributører om at alle deres utgivelser og over 160 album skal trekkes fra strømmetjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer