Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Artistopprør mot artistfylla

Flere norske toppartister støtter Jaga Jazzists Line Horntveth i oppgjøret med fyll og dop i det norske musikkmiljøet.

- Jeg så Spellemannpris-utdelingen på tv. Det var pinlig. Å dele ut eller motta priser i fylla er arrogant overfor seerne. Og jeg liker ikke arrogante mennesker, sier Ole Paus.

Den rutinerte musikeren er hjertens enig med Horntveth som i går gikk knallhardt ut mot fyll, dop og lite verdig oppførsel blant kollegene i det norske musikklivet. Ole Paus reagerte i likhet med Horntveth på fulle og rusa norske artister under Spellemannpris-utdelingen i Tønsberg 22. februar.

- Spellemannprisen er ikke bare en egotripp. I år oppførte enkelte av artistene seg unødvendig arrogant. Artistene bør takke publikummet sitt på utdelingen, sier Paus. - Man bør alltid ha alminnelig folkeskikk overfor publikum, legger han til.

Rollemodeller

Artisten St. Thomas (Thomas Hansen) er også langt på vei enig med Line Horntveth i at det er for mye fyll og lite seriøsitet blant norske artister i møte med publikum og tv.

- Det var for mye arroganse, flåseri og overflatisk oppførsel på Spellemannpris-utdelingen. Vi er i ulik grad rollemodeller for ungdom. Jeg møter 14- 15-åringer som liker musikken min. Det er klart at jeg bør framstå på en ordentlig måte, sier St. Thomas.

Rock'n'rølp

For et halvt år siden tok han et oppgjør med sin livsførsel. Han korket flaska og begynte å ta publikum på alvor.

- Jeg er blitt totalavholdsmann. Kan ikke love at jeg ikke skal ta et glass, men nå er det helt uaktuelt. Jeg sluttet helt for tre måneder siden, og det har hjulpet meg, sier St. Thomas.

Det er ikke bare for sin egen del at han la om livsstilen. St. Thomas er opptatt av respekten for publikum. Det blir fort for mye rock'n' rølp, og i respekt for folk - enten de sitter foran tv-en eller er på konsert - framstår han nå langt mer seriøs enn tidligere.

St. Thomas mener at det å være artist er å utføre en jobb, og synes det er helt uaktuelt å drikke eller ruse seg på jobb.

Paperboys

Sveinung Sundli i Gåte reagerte også på enkelte av sine musikalske kollegaer under årets prisutdeling.

- Jeg synes Paperboys oppførte seg latterlig under utdelingen. Paperboys sier også at prisen ikke betyr noe for dem, samtidig som de skryter av den i tv-annonseringen for plata, sier han.

- Mange ganger spør folk etter konsertene hva i all verden jeg går på. Da er det en befrielse å svare «ingenting», legger han til.

Sveinung Sundli er også opptatt av det å være et godt forbilde:

- Som artister har man absolutt et ansvar overfor sitt publikum. Vi snakker om det i bandet også, at Gåte har mange unge fans. Vi er ikke interessert i å skjule vårt livsmønster, men man bør oppføre seg, mener Sundli.

Over streken

Ephemera fra Bergen vant både årets Alarm-pris og Spellemannprisen. Ingerlise Størksen i bergenstrioen reagerte også på årets tv-sendte utdeling.

- Under prisutdelingen var det en del som gikk over streken. Jeg synes ikke man skal være full når man mottar en pris. Det hører ikke hjemme i en sånn sammenheng. Det er en ære å få Spellemannprisen. Vi liker også å ta oss en fest, men å være med på slike tilstelninger er en jobb. Og man går ikke dritings på jobb.

REAGERTE: Ingerlise Størksen i Ephemera (i midten).
LATTERLIG: Sveinung Sundli i Gåte går hardt ut mot blant annet Paperboys' (bildet) opptreden på Spellemannprisen. - Jeg synes Paperboys oppførte seg latterlig under utdelingen, sier han.
LIKER DET IKKE: Ole Paus
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling