Artiststorm mot NRK

NRK gjorde unna seks prisutdelinger på ett minutt under TV-sendingen av Spellemannprisen i går kveld. Flere av de nominerte artistene raser.

Nå skriver flere artister under på et protestbrev til statskanalen. De føler seg urettferdig behandlet av NRK, siden ikke alle nominerte i disse klassene fikk eksponering på fjernsyn i løpet av gallaen.

Kristin Asbjørnsen er vokalist i gruppa Krøyt, som var nominert i Åpen klasse. Hun kaller NRKs praksis «undergraving av mye bra musikk».

- Jeg dobbeltsjekket på forhånd og forhørte meg om alle prisutdelingene skulle sendes på TV. Dette fikk jeg bekreftet, så jeg er altså blitt løyet for, sier en opprørt vokalist til TV2-nyhetene.

Regissøren Harald Zwart ble invitert til Spellemanngallaen for å dele ut en pris i kategorien «beste musikkvideo». Men det var ikke mye TV-seerne fikk se til Zwart

- Jeg hadde satt pris på å få vite dette før jeg kjøpte flybillett fra Los Angeles, kommenterer han til TV 2.

Geir Johnson er sjef for Ultimafestivalen for samtidsmusikk. Han føler seg bondefanget, og raser mot NRK.

- Det blir lenge til jeg stiller opp på noe slikt igjen, mener han.

Jon Ola Sand, prosjektleder for Spellemannprisen, føler seg imidlertid ikke truffet av kritikken. Han hevder alle artister fikk beskjed på forhånd om fredagens sendeskjema.

FORBANNA: - Jeg er altså blitt løyet for, sier Krøyt-vokalist Kristin Asbjørnsen.
LANG TUR FOR LITEN JOBB: - Jeg hadde satt pris på å få vite dette før jeg kjøpte flybillett fra Los Angeles, sier filmregissør Harald Zwart.