Arto Paasilinna i kjent stil

Fansen får sitt i ny bok.

UNDERFUNDIG: Arto Paasilinna beholder grepet om et trofast publikum, denne gang med historien om pastoren som tar en bjørn til tjener. FOTO: TOM MARTINSEN/Dagbladet
UNDERFUNDIG: Arto Paasilinna beholder grepet om et trofast publikum, denne gang med historien om pastoren som tar en bjørn til tjener. FOTO: TOM MARTINSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Den finske forfatteren Arto Paasilinna har fått en stor og takknemlig krets av lesere med romaner som «Harens år», «Kollektivt selvmord» og« Den elskelige giftblandersken» - for å nevne noen av hans mest kjente bøker, som nå er oversatt til 46 språk.

Velkjent spor Den nyeste Paasilinna-romanen på norsk, «Prosten og hans forunderlige tjener», følger for så vidt et velkjent spor: En dramatisk episode i et ellers temmelig trøstesløst og ensformig finsk liv utløser et oppbrudd som igjen utløser en uoversiktlig rekke av forskrudde hendelser; noe blir til det bedre og ingenting blir som før.

Denne gang begynner Paasilinnas bisarre fortelling i et avsides kirkesogn der prosten Huuskonen på sin 50-årsdag får en morløs bjørnunge i gave.

Når vår geistlige mann går i vinterhi sammen med med bjørnen og den unge rovdyrforskeren Sonja, reagerer ikke bare den forsmådde prostinnen.

Også biskopen tar affære, med det resultat at den fraseparerte prost tar farvel med menigheten.

Og for å finne mening med sin nye tilværelse legger Huuskonen ut på langtur med bjørnungen, som antar alt mer menneskelige attityder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer