Arven etter 90-tallets indiehelter

Oppskriftsmessig skranglerock fra The Gin & Tonic Youth.

Gin og tonic: Ørjan Haaland og Per Steinar Lie er kanskje mest kjent fra bandet The Low Frequency In Stereo, men platedebuterer nå med The Gin & Tonic Youth. Foto: Promo
Gin og tonic: Ørjan Haaland og Per Steinar Lie er kanskje mest kjent fra bandet The Low Frequency In Stereo, men platedebuterer nå med The Gin & Tonic Youth. Foto: PromoVis mer

ALBUM: Etter navnet å dømme er det liten tvil om hva som er den hellige gral for dette bandet, et sideprosjekt til medlemmer fra finfine The Low Frequency In Stereo (som dessverre er lagt på is) og Hypertext.

Et par låter («New Times» og «Hands Filled With Glue») er da også utstuderte og middels bra pastisjer over en arketypisk Thurston Moore-låt: skakke gitarfigurer, monotonmumlende synging — med en liten knekk de rette stedene — og en dæsj feedback her og der. Her blir form og «riktige» grep viktigere enn innhold og egne ideer, kan det virke som.

Bedre og mer interessante er da sporene der rytmer og lyder fra et gammelt stueorgel får god plass i lydbildet, her blåses et snev av dub og kraut inn i de mange skranglerockreferansene.

Arven etter 90-tallets indiehelter

Den virkelige godbiten er imidlertid «White Tight Tights», en spretten og pavementsk lofi-perle som ganske sikkert ville blitt en radiohit i perioden 1996-2003, men som gjerne må bli det også i år.

Flere låter av dette kaliberet ville løftet «New Times» til å være noe mer enn en trivelig, men relativt oppskriftsmessig meditasjon over arven etter 90-tallets mange indierockhelter.

«New Times»

The Gin & Tonic Youth!

3 1 6
Plateselskap:

Kleidermann/Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser