Arver Huitfeldts hodepiner

- En vanskelig beslutning, sier Hadia Tajik.

NOK Å TA TAK I: I går ble Hadia Tajik utnevnt som ny kulturminister. På bordet hennes ligger det nå en rekke betente saker og venter, og både kulturlivet og opposisjonen er utålmodige. —Dette er et felt med mange sterke personer med mange sterke meninger, og det veit jeg at du liker, sa avtroppende kulturminister Anniken Huitfeldt til Tajik under nøkkeloverrekkelsen. Foto:
 Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
NOK Å TA TAK I: I går ble Hadia Tajik utnevnt som ny kulturminister. På bordet hennes ligger det nå en rekke betente saker og venter, og både kulturlivet og opposisjonen er utålmodige. —Dette er et felt med mange sterke personer med mange sterke meninger, og det veit jeg at du liker, sa avtroppende kulturminister Anniken Huitfeldt til Tajik under nøkkeloverrekkelsen. Foto: Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var en vanskelig overveielse å takke ja da Jens Stoltenberg spurte, forteller Hadia Tajik (29) til Dagbladet.

- Hva var motargumentene?

- Statsministeren og jeg hadde en god samtale om det, men den samtalen får forbli mellom ham og meg.

I går ble Hadia Tajik utnevnt til ny kulturminister, og ble med det norgeshistoriens yngste statsråd, på delt førsteplass med Sylvia Brustad og Sissel Rønbeck.

- Tross sin unge alder har Tajik lang politisk erfaring fra AUF, som stortingspolitiker og som politisk rådgiver. Hun er arbeidsom, kunnskapsrik, nytenkende og har en sterk stemme i offentligheten, sa Stoltenberg fra slottsplassen.

Og Tajik vil trenge all den politiske erfaringen hun har.

Sammen med nøkkelen til statsrådens kontor, legger nemlig hennes forgjenger Anniken Huitfeldt igjen en rekke kontroversielle saker på skrivebordet som er under arbeid.

• Arbeidet med ny boklov• Arbeidet med ny medieeierskapslov• Utvide pressestøtten• Endring av mediemomsen• Ny kringkastingssjef

Tajik ser utfordringen med disse sakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer